вход, регистрирай се

Саша Грей

Въведени са общо 1 книги от този автор;
в списъка на 1 потребители;
Книги на български: Обществото на Жулиет

Това име (псевдоним) на автора е на български.
Автора и на други езици:


Саша Грей (на английски: Sasha Grey) е артистичен псевдоним на Марина Ан Хандзис (Marina Ann Hantzis) – бивша американска порнографска актриса и настояща актриса, модел, музикантка, продуцентка и писателка от гръцки произход.

Родена е на 14 март 1988 г. в Сакраменто, Калифорния, САЩ.

Като тийнейджърка се интересува от света на BDSM – системата за нетрадиционни сексуални отношения, основана на ролеви игри на господство и подчинение.

На 18 години тя става Саша Грей – име, което заимства от певеца в една от любимите си рок групи и от романа „Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд – и се впуска в порноиндустрията. За това си решение Грей заявява: „Не беше случайно, бе напълно съзнателно решение. Исках да участвам и да се изявявам, да проуча идеята, че една жена може да бъде агресивна, вълнуваща се от секса, „мръсна” също като мъжете. Исках да покажа, че е нормално да харесваш екстремния секс, както е нормално да харесваш и съвсем традиционния секс. Всичко зависи от теб самия.“

Дебютира като актриса в порнографската индустрия през 2006 г, на 18 годишна възраст.

Саша Грей израства в Сакраменто, Калифорния и след като се мести в Лос Анджелис започва да се появява в порно филми малко след като навършва 18 години. Тя печели няколко награди за порно филми AVN в 2007 и 2008 година. През същия период Грей започва работа като модел и участва в музикален проект в стил индъстриъл.

Включена е в списъка на „Мръсната дузина: най-популярните звезди в порното“ на телевизионния канал CNBC, както и е сред 12-те порноактриси, попаднали в т. нар. „Мръснишка дузина на порното“, публикувана от списание Пентхаус.

През 2009 г. Саша Грей започва да се снима и в игрални филми и телевизионни сериали, дебютирайки с филм The Girlfriend Experience на режисьора Стивън Содърбърг. След него порноактрисата се снима във филмите Quit на Дик Рюд и в канадския филм на ужасите Smash Cut. Участва и в седмия сезон на сериала Антураж на телевизия HBO.

През 2011 г. Грей се снима във видеоклипа на песента Space Bound на рапъра Еминем, режисиран от Джоузеф Кан. Главните действащи лица във видеото са самият Еминем, изпълняващ ролята на трагично влюбен мъж, както и Саша Грей, която е в образа на жената, която го тласка към самоубийство.

През април 2011 г. Саша Грей обявява чрез официалната си страница във Фейсбук, че се оттегля от порнографската индустрия и няма да се снима повече в порнографски филми.

През май 2013 г. Грей прави двуседмичен автомобилен пробег в Русия от Владивосток през Сочи до Москва, управлявайки различни марки автомобили – Лада Калина, Фолксваген Поло, Хюндай Соларис, Duster, Ниса X-трейл и Нисан Алмера.

През август 2014 година Грей печели съдебно дело срещу бившия си приятел Иън Синамон, който получава ограничителна заповед да не се доближава на по-малко от 200 ярда до нея. Според Грей той е упражнявал насилие върху нея и я е пресирал да започне кариера в порно индустрията.

Грей е включена на 89-то място в класацията на 100-те на секси жени в света на списание FHM.

Участва в редица кампании на организацията за защита на животните PETA.

Грей твърди, че актьорът Робърт де Ниро е бил вдъхновение за нея, обяснявайки, че има прилика между нейните и неговите рискови решения, тъй като щом портретът на един мъж, който насилва публично жени, какъвто де Ниро играе във филма „Разяреният Бик“ и печели Оскар за това, не е по-малко рисковано решение от това да участва във филми, където тя твърди, че се разкрива не само физически, но и интимно.

Писателка

През 2013 г. Саша Грей публикува първия си еротичен роман, озаглавен „Обществото на Жулиет“. В стила ѝ критиците забелязват прилика с мрачното писане на Реймънд Чандлър и кинематографично предаване на събития и детайли, които се редуват. За мотивите да напише романа си Грей споделя: „Чела съм много еротични романи, но не можах да се идентифицирам с героините в никой от тях. Исках да напиша история за силен женски персонаж, за героиня, която не е наивна по отношение на секса. Да създам образи, които са част от света на фантазиите, но не желаех да пиша за жената клише, която чака Идеалния мъж.“

Версия от 2016-05-22 09:32:51 (Актуална)