вход, регистрирай се

Добри поличби


от Тери Пратчет и Нийл Геймън

Въведени са общо 2 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (7): Пушен Шпек, gal.eon, platanus, phey, Гълъбица, Eely, Metiv
В момента четат тази книга (2): vani4ka, Irena
Смятат да я прочетат (1): Аничка

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
— Успявала да дава все такива предсказания, дето ги разбираш едва след като нещото е станало — поясни Анатема. — Като например „Не си купувайте Бетамакс“. Това е предсказание за 1972-ра.
В момента Кроули караше със сто и осемдесет километра в час някъде на изток от Слоу. На вид по нищо не приличаше особено на демон — поне според класическите стандарти. Никакви рога, никакви криле. Несъмнено, слушаше касета с „Най-доброто на Куин“, но от това не бива да се правят никакви изводи, защото всяка касета, зарязана в кола за повече от две седмици, се преобразява в сборен албум „Най-доброто от Куин“. В главата му не витаеха никакви кой знае колко демонични мисли. Всъщност в момента се чудеше разсеяно кои ли бяха тия Мое и Шандон.
Предупреждение: Деца! Предизвикването на Армагедон може да бъде опасно. Не го опитвайте в къщи.
Матю Хопкинс например, генералът издирвач на вещици от средата на седемнайсти век, издирвал вещици из цяла Източна Англия и вземал от градове и села по девет пенса на парче на всяка открита от него вещица.
Тъкмо в това била бедата. На издирвачите на вещици не се плащало на час.Всеки издирвач на вещици, прекарал седмица в оглеждане на местните бабешкери, докладвал впоследствие на кмета: "Браво на вас, кьорава магьосница няма сред тях", получавал в отговор неискрени благодарности, паница чорба и многозначително "сбогом".
» Добави цитат

От: gal.eon, на 06.09.2009 в 12:51
Много добра книга в духа на "Донеси ми главата на принца". Сюжета - не че е лош - остава на заден план, тъй като стила на авторите размазва!
» Добави коментар