вход, регистрирай се

Като чета и препрочитам


от Жана Авишай

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (8)

   покажи всички
Боя се от чисто количествени показатели - издадени книги, брой на библиотеки, на обсъждания и читателски конференции, на срещи с писатели, - въобще боя се от "мероприятия", когато става въпрос за книгата или въобще за културата... Не всеки, който гълта страници е добър читател.
Не ме възхищава книгоманията, снобското отношение към литературните ценности. Но бих се радвала и гордяла, ако във всеки български дом има не огромна лъскава библиотека-мебел, а пет рафта с четени, препрочетени, обичани книги.
Станка Пенчева
...всяка година, през някой и друг месец, ми се случват дни на особен запой: изоставям всичко друго и чета, чета...
Стоян Каролев
Книгата пак е наша, незаменима, тя е по-близка от приятел, тя е единствената ни естетическа самоотбрана...
Радой Ралин
Сегашната ми най-голяма любов е Исак Башевис Сингер. Само два разказа съм чел - "Моят приятел Кафка" и "Ключът", но мога да заключа, че той е белетристът на XX в., както Пикасо в живопистта, Чаплин в киното, Стравински в музиката.
Радой Ралин
Всеки чете по свой начин. Аз, изглежда, съм разпилян човек и никога без крайна нужда не си водя бележки. Четенето ми прилича донякъде на пиянство.
Кръстьо Горанов
Масовият читател трудно ще избистри вкуса си и трудно ще се ориентира, ако нашето общество не обгради с действително уважение труда на учителите по литература, библиотекарите и книжарските работници. Щом тези хора не са на необходимото равнище, мостът между книгите и читателите е срутен предварително.
Димитър Коруджиев
За да напиша предговор към един том избрани произведения на Мопасан за библиотека "Световна класика", няколко месеца го препрочитах наново.
Васил Попов
Обемът на книгите няма голямо значение, една малка книжка, попаднала навреме и на място, може да се окаже могъщ фермент!
Валери Петров
» Добави цитат