вход, регистрирай се

Твой син Хъкълбери Фин


от Беким Сейранович

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (9)

   покажи всички
Така е по време на път, тоест плаване. Преживяваш лошо време и мислиш, че всичко е отишло по дяволите, и тогава отново всичко някак си се разрешава и отново всичко става както трябва, а често и по-добре, чак до следващото изкушение.
Слънцето никога не е толкова хубаво, каквото е след буря.
седим до огъня и пушим, на изток хоризонтът леко поруменява като срамежлива булка, а от реката бавно се вдига пара, превръщайки се в мъгла като каша, която слънцето като позаякне и се вдигне на крака, ще засмуче в небето.
Не може да дадеш на някого собственото си сърце, разполовено още от ранно детство.
множество капачки от бирени бутилки, стъпкани в меката земя като метални миди
Сава е като гръбнак на Балканския полуостров, който с леко преувеличение би могъл да се нарече субконтинент с оглед на всичко - брой държави, народи, култури, история, митове, религии, войни, омраза и любов.
Един македонски философ е казал, че човешката душа има форма на полуостров. От три страни се стреми към открито море и приключения, а с една страна - към суша и сигурност.
Фармацевтичната индустрия е най-големият наркокартел на земното кълбо, който държи целия свят в шепите си, и тя е онази, която нещо банално като марихуаната да се легализира.
защото откакто е с нея, сякаш някой е изгасил житейския му пламък.
» Добави цитат