вход, регистрирай се

Звездите светят отгоре


от Арчибалд Кронин

Въведени са общо 8 книги от този автор.
В момента четат тази книга (1): se7en

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (6)

   покажи всички
— Вие сте християнин, нали? Няма нищо в християнската религия, което да е против законното убиване в служба на отечеството.
— Не съществува законно убиване.
Реверънд Лоу издигна костеливата си глава:
— Какво искате да кажете?
Артур бързо отговори:
— Аз не мога да си представя Исус Христос да вземе един щик и да го забие в корема на някой германски войник. Не мога да си представя Исус Христос, седнал зад една картечница, да коси невинни хора.
Личната стойност на човека е от голямо значение. Има толкова много отклонения, дявол да го вземе, и странични вратички в играта, че човек може да се загуби в тях, ако не е внимателен.
Много неща разбрах аз. Затворът е добро място за разбиране на живота
— Тая война се води, за да се сложи край на войната.
— Винаги така се говори — заяви Артур с повишен тон. — По същия начин ще накарат хората да се избиват и когато започне следващата война.
Рано или късно и ти ще се сблъскаш с това. Ще се сблъскаш с покварата, както миньорът с минния газ. Покварата гъмжи навсякъде тука, Дейвид. Внимавай в барчето в камарата. Внимавай с кого сядаш да пиеш. Внимавай с Бебингтън. Знам, че говоря като по устава на някое църковно братство, но това си е то голата истина. Можеш ли да останеш верен на самия себе си, всичко останало е без значение.
» Добави цитат