вход, регистрирай се

Времето


от Джени Офил

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): МаШе

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (10)

   покажи всички
“Сри Рамакришна е казал : Не търси просветление, освен ако не го търсиш така, както човек с коса в пламъци търси езеро.”
“Един човек сънувал ужасни сънища. В тях непрекъснато го преследвал демон. Той потърсил помощ от психотерапевт, който му казал, че трябва да се обърне и да се изправи пред демона си, иначе никога няма да може да му избяга. Човекът обещал да го направи, но всяка вечер в съня си продължавал да бяга. Най-накрая успял да се обърне и да погледне демона право в очите. "Защо ме преследваш?", попитал го. А демонът отговорил : "Откъде да знам. Това е твоят сън".”
“Много е смешно как, когато си женен, искаш само пак да сте непознати един за друг, но когато сте непознати, искаш само да сте женени и да си четете заедно в леглото.”
“дори и когато всички се самонавиват, че всичко ще се оправи, то пак е някак във въздуха. Цялото нещо е по-скоро физическо, отколкото психическо.”
“Поемате ли понякога товара от плещите на другите? - гласи въпрос номер пет от въпросника за нездравословната обвързаност и липсата на граници в семейството.”
“... обичайното ни ежедневие така или иначе е все по-фрагментирано и озадачаващо...”
“Тревогата на младия човек : Ами ако нищо, което правя, няма значение?

Тревогата на стария човек : Ами ако всичко, което правя, има?”
“Същата вечер сънувам, че съм в супермаркет. Свири тъпа музика. осветлението е безмилостно. Аз ходя напред-назад по пътеките и се опитвам да намаля лампите, но не намирам ключа. Събуждам се разочарована. Къде отидоха сънищата, в които летиш?”
» Добави цитат