вход, регистрирай се

Мемоарите на една гейша


от Артър Голдън

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (32): Ирина, Марина, hypno, Иван Стоянов, gergan75, Cimballi, Гълъбица, Frosty, landonova, Sladost, epolitova, Elyllon, Mags, NeDa, Никол, zuzi, nel, Anireta, morwen, InLy, lili_hr, djifka, Вивиан, Abies, Ниниел, Галина, V. Bekam, Мира, Monster, Scarabei, pnio, Dessy Vasileva
Смятат да я прочетат (4): unchita, milanova_a, pendorin, GoddessDiana

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (9)

   покажи всички
Всеки си има съдба. Но нима е нужно да идеш на астролог, за да я откриеш? Да не би да ходя при готвач, за да разбера, че съм гладен?
Понякога страдаме само защото се опитваме да си представим какъв би бил светът, ако мечтите ни се сбъднеха.
Каквито и да са битките и победите ни, както и да ги преживяваме, много скоро те избледняват като воднисто мастило върху хартия.
Не ще и дума, че мъжете се различават един от друг като храстите, които цъфтят по различно време на годината.
Нито ти, нито аз знаем каква е съдбата ти. Може никога да не узнаеш! Съдбата не винаги е като увеселение в края на вечерта. Понякога тя не е нищо повече от ежедневна борба за оцеляване.
Като момиче вярвах, че животът ми нямаше да е борба, ако господин Танака не ме бе откъснал от залитащата ни къща. Но сега знам, че нашият свят не е по-постоянен от океанска вълна.
Животът ни наподобява течаща по хълм вода, която следва горе-долу една посока, докато не се сблъскаме с нещо, което да ни принуди да намерим нова посока.
Тя често ми казваше, че очите ми са като водата. Водата може да си направи път дори и през камък, а когато е в капан, винаги намира място да се разлее.
» Добави цитат