вход, регистрирай се

Дневникът на Бриджет Джоунс


от Хелън Филдинг

Въведени са общо 2 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (20): Гълъбица, Frosty, landonova, animalita, diana, Mags, NeDa, Say No, дамадЖана, stardust, jane, яна, ззлатева, mishela, moby, lili_hr, Теди Митева, djifka, Etlolo, Ханка

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (1)

  
"Защо не може Коледа да бъде без подаръци? Толкова е тъпо, всички се изтощават и отчаяно хвърлят последните си пари за безсмислени подаръчета, които никой не иска:те вече не са знаци за обич, а натоварени с подтекст решения на проблеми.
Какъв в смисълът цялата нация в продължение на шест седмици да се блъска по магазините в лошо настроение и да се подготвя за крайно излишния изпит по вкусовете на другия, на който всички поголовно ги късат и се оказват затрупани с грозни, ненужни стоки? Ако подаръците и картичките отпаднеха изцяло,тогава Коледа, в качеството си на езически празник на радостта,който трябва да поразведри дългите зимни вечери,би била прекрасна.
Но щом правителството,религиозните органи,родителите,традицията и т.н. настояват данъкът Коледен подарък да съсипва всичко,защо не накарат всички да отидат и да изхарчат по 500 лири за себе си,а после да разпределят покупките между роднини и приятели,които да им ги увият и дадат,вместо този тормоз ои отгатване на предпочитания?"
» Добави цитат

От: дамадЖана, на 28.03.2013 в 8:35
Приятна и лесна за четене книга.
» Добави коментар