вход, регистрирай се

Открадването на Даная


от Андрей Гуляшки

Въведени са общо 6 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (2): gergan75, Fany
Смятат да я прочетат (1): MilenaK

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
"За разлика от много хора той умееше да запира чувствата си зад девет врати и с девет ключалки. В това отношение той беше владелец на много подземия и килии, а ключове имаше повече от кой и да е тъмничар. Дрънкаше с тях, но не пускаше ни един пленник на божия свят."
„И понеже отворих дума за кучета, дойде ми на ум един такъв случай. Когато бях ветеринарен лекар в Момчилово преди пет или шест години, имах овчарско куче на име Шаро. Беше рунтав, едроглавест пес и на вид изглеждаше много страшен, но в действителност се отличаваше с изключително кротък нрав. Съседското момче /едно зло същество, проклето/ често го дърпаше за ушите, за опашката, за мустаците, но Шаро се правеше на разсеян, търпеше великодушно и не го изяждаше. Сякаш беше чел оная притча от евангелието на Лука, където се казва, че на злото трябва непременно да се отвръща само с добро.”
„Дали защото обичаше страстно и открай време ромоленето на краткия дъжд, той заобича със страст и фонтаните? Може би фонтаните също ромоляха и унасяха и песента им беше скъпа на сърцето му ...
... – позабави се, за да се съсредоточи още по-силно за новата си среща с най-хубавата от „песента на водите”.
„Някои казваха, че кризата заличавала старите навици у хората и изписвала нови. Кой знае! По за вярване е, че хората започнаха да се приспособяват към особеностите на кризата, нали все пак трябваше да живеят някак.”
» Добави цитат