вход, регистрирай се

Етюд в червено


от Артър Конан Дойл

Въведени са общо 11 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (15): landonova, Fany, aleksofjesus, яна, blue_mushroom, jordan251, Restless Heart, lili_hr, Michelle19, Богдан, dying.angel, LaBelleNoire, Maldoror, V. Bekam, na4ko

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (7)

   покажи всички
Вътре в нас често се прожектира една Вътрешна програма, която ни залъгва, че животът е труден. Проумей, че е лесен и от този момент нататък той ще бъде такъв!
За света не е от значение кой какво свършва - горчиво каза Холмс в отговор. - Въпросът е кой успява да накара хората да повярват, че е свършил нещо.
Основна грешка е, когато човек теоретизира, преди да е запознат с всички доказателства. Така повлиява на преценките си.
Нито е имало, нито има човек като мен, който да влага такъв обем от знания и самороден талант в разкриването на престъпления. А какъв е резултатът? Няма достойни за разкриване престъпления. В най-добрия случай попадаш на некадърно злодейство, чийто мотив е така прозрачен, че дори един чиновник от Скотланд Ярд лесно го схваща.
Между злодеянията има силна родствена прилика и ако човек познава като петте си пръста всички подробности около хиляда от тях, би било стрпанно, ако не е в състояние да разкрие хиляда и първото.
» Добави цитат