вход, регистрирай се

Любовна академия


от Белинда Джоунс

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (2): animalita, unchita
Смятат да я прочетат (1): Петя Анастасова

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (12)

   покажи всички
"Винаги съвсем съзнателно съм считал себе си като главна причина за всичко хубаво и всичко лошо, което може да ме сполети. Поради това винаги съм можел да се чувствам като ученик на самия себе си и винаги съм бил готов да обичам учителя си." - Джакомо Казанова
Amato no sari, se a te solo peneserai" - Италианска поговорка
(Никога няма да бъдеш обичан, ако гледаш на себе си като самотник.)
"Задачата не е да търсиш любовта, трябва само да откриеш всички вътрешни бариери, които си издигнал срещу нея" - Руми
"Да станеш богат не е трудно. Много по-трудно е да разрешиш загадките, които ти поставя сърцето." - Чао Хоакин
" - София (Лорен) казва, че любовта повече прилича на диво цвете, отколкото на дълго и грижливо селектирана роза, и аз съм съгласна с нея.
Поглеждам нежното цвете в ръката си и разбирам, че най-бързият начин да унищожа неговата крехка хубост е да започна да скубя листенцата от цвета му или да се опитам да заменя главата му с пъпка от друго цвете. Когато погледна към цветето, първото, което виждам е крехката му красота, а не недостатъците му. Като видя жълто лютиче, не казвам: "Щеше да ми харесва повече, ако беше лилаво!" или "Искаше ми се цветът му да беше кичест като на божур". Погледнете този цвят, той няма нужда от промяна. Съвършен е такъв, какъвто си е. Защо ни е толкова трудно да възприемаме по този начин и хората около себе си? "
" - София (Лорен) казва, че най-важната й роля в живота й е ролята на майка и дори спечелването на Оскар не може да се сравни с удоволствието и чувството на пълноценност, което й е дало майчинството."
"- Това, което искам да ви кажа накрая, е, че любовта е десертът - заявява с усмивка - Ако сте гладни, трябва да се спрете първо на основното ястие - собствената си самоличност."
"- Бих искала да поговорим за това как бремето на вашето минало, което тегне над настояща връзка, може да се превърне в най-бързия начин за изчерпването й. - Ралийн навлиза в темата без предисловия - Приятелката ми Луана от Пиаченца използва примера с банковата сметка: според нея, ако нямаш пари в банката, дълговете са единсвеното нещо, което предоставяш на човека, който обичаш. На прър поглед излгежда, че обичаш партньора си, но скоро се оказва, че си натрупал дългове откъм емоции и ставаш нуждаещ се."
"- Ако подгониш любовта, ти гарантирам, че просто ще я изплашиш. Трябва да си отворен за това без чувство на обсебване. Колко от вас считат, че животът им е безсмислен без партньор?
Ръцете ни може би бяха колебливи, но всички с изключение на Адам вдигнаха ръка.
- Колко тежко бреме за този или тази, които трябва да осмислят живота ви!"
"Новите ми идоли са Джовани и Ирма Зане Монтесанто. Разглеждам снимката й: ръката й гордо стои върху ревера му, усмихната и доволна, а той поглежда към нея грижовно. Починал е тридесет и пет години преди нея, но ето ги сега - лежат един до друг във вечността. Ето това е романтика.
Но тя едва ли се вписва в модерните времена. В наши дни, всички, които настояват "да продължиш живота си", порицават агонията. "Мина вече година", казват, "Той би искал да си намериш някой друг!", което ми звучи смехотворно. Имам много приятели без гадже вече в продължение на четири-пет години и никой не се меси така в техния живот, нито ги припира да си намерят партньор - а те всъщност искат да се запознаят с някого. Но тези, чиято любов е била отнета без време, се очаква непременно да хукнат да търсят някой нов. Да се върнат на сцената. Немислимо е задълго да ги оставят насаме с болката. Него го няма вече! Следващият!"
"Хващам се да мисля каква снимка бих избрала за собствения си надгробен камък. Какъв момент бих избрала за обезсмъртяването си? Миг, когато изглеждаш най-красива или най-щастлива? Какво би означавало повече при финалната равносметка? Спомням си с какво нетъпение чаках някога проявяването на снимките, преди да се разочаровам от разрошено-къдравата си коса или излязлата двойна брадичка. О, суета! Не е достатъчно само да си се забавлявал в момента, за да бъде успехът пълен, трябва и да изглеждаш възможно най-добре."
» Добави цитат