вход, регистрирай се

Азбучните убийства


от Агата Кристи

Въведени са общо 68 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (24): dgpetkova, Юлчето, Mirela, diana, maralexdim, Никол, яна, pankoto, Bonbonenata, Suny, moby, jordan251, morwen, Restless Heart, Богдан, dying.angel, LaBelleNoire, soul, elathan, ely, Галина, V. Bekam, Monster, elica_hr

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (3)

  
Както ми каза един мъдър стар французин навремето, човек е изобретил речта, за да се предпази от мислене. Освен това тя е един безпогрешен начин да разбереш това, което той иска да скрие. Човек, Хейстингс, не може да устои на изкушението да не разкрие личността си по време на разговора. Той се издава винаги.
Убиецът е един вид комарджия и като всички комарджии не знае кога да спре. Мнението му за собствените му способности нараства с всяко ново престъпление. Той има извратено чувство за пропорция. Той не си казва: "Аз бях умен и имах късмет!" Не, той си казв асамо: "Аз бях умен!". Убиецът става все по-самонадеян и тогава, "mes amis", рулетката се завърта, после спира и крупието извиква: "Rouge!"
Поаро каза натъртено:
- Права сте, мадмоазел. Цялата тайна на убийствата се крие във Вашето описание на убиеца, защото без съмнение той е бил убиецът. "Той не е от този тип хора, които правят впечатление". Да, няма съмнение... Вие описахте убиеца!
» Добави цитат