вход, регистрирай се

Анастасия


от Владимир Мегре

Въведени са общо 10 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): niko1957
В момента четат тази книга (1): lena_j
Смятат да я прочетат (1): nunq

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
О, колко закони е наизмислило човечеството, опитвайки се изкуствено да укрепи с условности този лъжлив съюз. Закони духовни и мирски. Всичко е напразно. Те само са заставяли човека да играе, да се приспособява към тях, да изобразява съществуването на съюз. Вътрешните помисли винаги са оставали неизменни и неподвластни на никой и на нищо.
Исус Христос е видял това. И той, опитвайки се да противостои, е казал: „Този, който гледа жена с въжделение, вече прелюбодейства с нея в сърцето си.
— Разбираш ли, Владимир, тъмните сили се стремят да развият у човека ниски плътски страсти, за да не му дадат да изпита подарената от Бога благодат. Те с всевъзможни средства внушават, че удоволствие може да се получи с лекота, като мислиш за удовлетворяване. И с това отклоняват човека от Истината. Бедните измамени жени, без да знаят това, цял живот приемат само страданията, търсят изгубената благодат. Но не търсят където трябва. Никоя жена няма да удържи мъжа от разврат, ако самата си позволи да се отдаде само заради удовлетворение на плътските си потребности. Ако се е случило това, то съвместният им живот няма да е щастлив. Техният съвместен живот ще бъде илюзия за съвместност, лъжа, приета от условностите измама. Тъй като и самата жена веднага се превръща в блудница, независимо от това дали е омъжена за този мъж или не.
— Само на човека от всички същества във Вселената му е дадено да изпита това! Само на мъжа и жената, искрено пожелали да имат един от друг дете! Само човек изпитващ това, запалва на небето звезда! Са-мо на чо-ве-ка, стремящ се към съзидание и сътворение! Бла-го-да-ря ти-и-и! — И обръщайки се към мен, бързо добави: — Само на човека, стремящ се към създаване и сътворение, а не към удовлетворение на плътските си потребности.
Тя отново се заля в смях, подскачайки се изпъваше в шпагат и пърхаше над мъглата. После дотича и седна край входа до мен, като започна отгоре надолу да повдига и да разресва с пръсти златистите си коси.
Едва събудил се сутринта, аз осъзнах, че такова велико усещане на блажено възхищение и удовлетворение не съм изпитвал нито веднъж в живота си. Странно беше и това, че след нощ прекарана с жена, винаги настъпва физическа умора. Тук всичко беше различно. И още, имаше усещане за някакво велико сътворение. Удовлетворението беше не само физическо, но още нещо неразбираемо, непознато от преди, необикновено прекрасно и радостно. Даже ми се мярна мисълта, че само заради това усещане си струва да живееш. И защо по-рано, даже нещо близко до това, не съм изпитвал, макар да съм имал различни жени: и красиви, и любими, и опитни в любовта.
В различни краища на света има хора, които не живеят технократично като останалите и затова са запазили изконните човешки качества. Те постоянно се опитват да споделят с вас своята мъдрост, но повечето от тях биват унищожавани, без успеят да кажат най-важното. Създадените от тях мисъл-форми и образи са много силни, но антиподите им им са грамадно множество.
» Добави цитат