вход, регистрирай се

Чест


от Елиф Шафак

Въведени са общо 10 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (13): gergan75, landonova, animalita, NeDa, mishela, victoriaCHASER, cvetelinach, lena_j, yoana, djifka, sofialex, tzvetie, GoddessDiana
Смятат да я прочетат (3): nadness, nel, V. Bekam

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
"Има две неща на тоя свят,които превръщат момчето в мъж. Едното е любовта на жена. Второто е омразата на друг мъж."
"Тук има лоши и не толкова лоши дни, има и дни "извън зоната", когато се чувстваш като потрошен автомобил. Въпреки името си те не са най-гадните. Дните извън зоната приличат на нощите,когато си толкова вцепенен,че сън не те лови. В такива мигове просто вегетираш и не правиш, не мислиш и не изпитваш нищо. Като пън. В такива дни си толкова потиснат,че не осъзнаваш в каква дупка си се озовал. Някой се грижи за теб или не се грижи никой. И в първия, и във втория случай ти е все тая. Както би могло да се очаква, не толкова лошите дни са поносими. Най-кофти са лошите дни,онези,които се докопват до теб и рушат душата ти."
Любовта на един мъж е отражение на характера му...
Ако мъжа е сприхав, Любовта му ще е пълна с кавги.
Ако е спокоен и добър, Любовта му е балсам.
Ако се самосъжалява през цялото време, Любовта му ще се превърне на прах.
Ако е весел, Любовта му ще прелива от веселие.
Преди да хлътнеш по някоя жена, трябва да се запиташ каква Любов можеш да й дадеш...
Дълбоко в себе си забърках някаква каша от чувства към него: уважение , обич, възхищение, и най-вече признателност, че ме издърпа от тинята, в която бях допуснала да нагазя. Чуваш как хората твърдят понякога, че благодарение на партньорите си са станали "по-добри". Чуваш и не вярваш докрай, докато не се случи на теб самия.
Когато месиш хляб, земята се просмуква в жилите ти, твърда и силна.Когато печеш на скара месо, духът на животното ти говори и ти волю-неволю се учиш да го уважаваш.
» Добави цитат