вход, регистрирай се

Разлики


от Горан Петрович

Въведени са общо 5 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (2)

  
Страшна е тази "очна болест" при възприемането на света. Започва така, че първо си мислиш, дори , така да се каже твърдиш, че еди-какво си не е голямо, после второ, после и третото в сравнение с второто не е нищо особено ... И така едно след друго всичко около теб са смалява, свива, а всъщност ти ставаш по-малък или все по-малко любопитен, във всеки случай все по-малко готов да бъдеш омагьосан - точно с бързината, с която растеш.
При братовчеда във Вишеград. Градче, а на мен ми се струва, че е центърът на света. В далечината е прочутият мост. Мостът на Дрина. Огромен е. Обичаме да седим на каменната пейка, на така наречената секия. Толкова векове, от сутрин до вечер сякаш всички минават оттук. Като че ли това е единствената точка на срещи и разминавания.
Тази сутин ловихме риба с въдица много далеч, а всъщност само на няколко километра нагоре по течението, на устието на Лим в Дрина. Човек не можеше да прецени кое е повече: дали пъстървата, или разпенените води. После градчето се превърна в касаба, мостът някак се сви, а рибата се разреди. Или се смалиха очите, вече не са в състояние да виждат всичко като голямо.
» Добави цитат