вход, регистрирай се

Натясно в ъгъла


от Съмърсет Моъм

Въведени са общо 18 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (4): landonova, NeDa, malvinaina, soul

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (8)

   покажи всички
Откъде-накъде някои хора си създават образ според мислите си, опитват се да ти го наложат и се сърдят, ако не ти приляга? Той искаше да ме постави в затвора на идеала си.
Малко здрав разум, малко търпимост, малко чувство за хумор и ти ще откриеш, че се чувстваш много удобно на тази планета.
Контрастът между професията на човека и действията му е едно от най-развлекателните представления, които предлага животът.
Мисли - отчетливи като геометрични фигури в детско блокче: квадрати, овали, кръгове и триъгълници - плавно минаваха през главата му в безупречен ред.
Най-много от всичко в Катерин той обожаваше, че от обичайното в живота, от въртележката на ежедневието, от безкрайната работа по домакинството, от кроткия си нрав, от чувството си за хумор и от непретенциозните си изисквания тя беше създала направо модел на съвършена и завършена красота.
И все пак, дори да не е било мястото, което търсел, било единственото място, което бил открил. Променил си гледната точка, нали разбирате мисълта ми - приспособил мечтите си към действителността.
... Педру де Алкасова е казал, че "Лузиадите" имат само един недостатък - не са достатъчно къси, за да бъдат научени наизуст, нито достатъчно дълги, за да им липсва краят.
» Добави цитат