вход, регистрирай се

Новата цивилизация


от Владимир Мегре

Въведени са общо 10 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): niko1957

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (15)

   покажи всички
Вие имате такова понятие - "естествен подбор". Та и сега програмата на Бога избира за въплъщаване отново всичко най-добро. Досега не е имало голям избор. Но сега той ще нарасне многократно. Само онези хора, които почнат да градят с любов имения сред природата според божествените изисквания, ще започнат да се въплъщават отново и отново.
Всичко, което им пречи, ще изчезне завинаги от Земята, освобождавайки място за зараждащата се нова цивилизация.
- Бог е създал човека безсмъртен, но за това трябва да се спазят само три условия. Първото - да се създаде живо пространство, което да привлича човека към себе си и към което човек да се стреми.
Второто: на Земята трябва да има поне един човек, който да мисли за тебе с добро и с любов.
Третото: никога да не допускаш в себе си мисълта, че можеш да умреш. Това е много важно. Дори ако на един човек, когато заспива, му внушат, че умира, и той повярва, той ще умре, подчинявайки се на мисълта си. И ако дори един стар човек по календарна възраст е изхабил тялото си и вече лежи на смъртния си одър, но не мисли за смъртта, а си представя живота си в едно живо пространство, което създава, то той ще се възроди отново - такъв е законът на Вселената. Тя не може да допусне да умре нито една мисъл, която създава живот.
Например, вие имате един такъв предмет: казва се "закачалка за дрехи". Веднъж някой решил да усъвършенства този предмет и да започне да използва като закачалка за дрехи самия човек. И се появила професия "манекенка" - от думата "манекен". Незавидна е тази професия, не е присъща на предназначението на човека.
Но някой решил да я направи една от най-привлекателните професии - и я направил. Започнали да показват живи манекени по разни цветни списания и предавания по телевизията и да разказват какъв щастлив бил животът им. Да изтъкват колко много пари печелят и как богаташите искат да се оженят за тях. Милиони млади момичета започнали да мечтаят да станат "най-добрата манекенка на света" и, следователно, "щастлива".
Милиони млади момичета от всички страни започнали да правят какво ли не, за да постигнат тази илюзорна слава. Но само една на милион ставала известна манекенка, оставайки по същество, само някаква си жива закачалка за дрехи. Останалите ги постига разочарование в живота, понеже мечтата им не се е осъществила.
А всичко това е станало така, защото те не са съумели сами да определят своето предназначение, а започнали да уреждат живота си под въздействието на чужда воля.
Хората са деца на Бога. Растителният и животинският свят, въздухът и околното пространство също са творения на Бога. А всичко вкупом не е нещо друго, освен материализация на Духа на Бога. Ако някой нарича себе си "високо духовен човек", нека покаже материализацията на своята духовност.
Представете си, че сега отгоре ни гледа Бог. Гледа как някой кара трамвай, някое от децата Му строи здания, друго стои в магазина и търгува зад щанда - продавач е. Бог не е създавал такива професии. Това са професии за роби. Бог не е искал децата Му да бъдат роби. Той е създал един чудесен свят и го е дал да се управлява от децата Му. Вземете го - и се ползвайте! Но за тази цел този свят трябва да се проумее. Да се разбере какво е луната, какво - билката, наречена равнец.
И какво представлява тогава един хектар земя? Място, където човек трябва са се съсипва от работа? НЕ! Това е място, където човек въобще не е длъжен да работи! То е мястото, откъдето човек трябва да управлява световете. Кажете, кой ще достави по-голямо удоволствие на Бога: човек, който кара трамвай или онзи, който дори да е едно малко късче земя, но го е превърнал в рай?
... но Инга изведнъж мълчаливо му оказа съпротива и го отблъсна.
- Успокой се, ако обичаш. Има нещо друго. С една дума, днеска няма да има никакъв секс. Нито утре, нито след месец - обяви Инга.
- Как така? Не ми ли каза, че си съгласна да родиш?
- Казах ти.
- И как ще стане това без секс?
- Сексът трябва да е съвсем друг. Принципно друг.
- Как друг?
- Така. Я ми кажи ти, скъпи мой бъдещ и любящ татко. Защо искаш да ти се роди дете?
- Как защо? - в недоумение седна на леглото Виктор. - Всички знаят защо. И за това няма варианти.
- Казваш, че на всички е ясно. Само че дай да уточним: какво точно искаш и кой вариант избираш. Искаш детето ти да се роди като страничен ефект от твоите и мои плътски желания? Или искаш да го видиш като желан плод от нашата любов?
- Смятам, че е неприятно на детето да е "страничен ефект".
- Значи, остава да е "плод на любовта". Но ти не си влюбен в мене. Просто ти харесвам, а това още не е любов.
- Да, Инга, ти много ми харесваш.
- Виждаш ли, и ти много ми харесваш, но това не е още любов.
- Е добре, пошегувах се! - прекъсна разсъжденията ù Виктор. Сега трябва да вървя - имам важна среща. Вече съм викнал колата. Чао.
Той излезе, но не за среща; и никаква кола не беше викал. Виктор бавно вървеше по тротоара и оглеждаше бързащите срещу него жени. Гледаше ги с нов, неприсъщ за него поглед. Избираше си жена, която би била достойна да му роди син. От която би поискал да има дете.
Отпаднаха веднага модерните изрисувани момичета, които по-рано привличаха вниманието му. Той абсолютно отхвърли всички полуразголени мацки с прашки или по трико, излагащи на показ своите прелести.
"То е ясно защо го правят, какво целят. Пък и умни физиономии се мъчат да си изработят, - отбелязваше той за себе си. - Подмамват мъжкарите навсякъде - дано някой клъвне. И те кълват, разбира се, но не и за да имат деца. Това е стръв за коцкари, не за създатели. Давайте, въртете дупета, глупачки. Аз няма да допусна синът ми да се роди от някаква си там фръцла."
Два точно такива женски екземпляра в момента идваха срещу него. И двете пушеха, а едната държеше отворена бутилка бира.
"Тия въобще не стават за майки. Само ненормален може да поиска дете от такива".
Пред Кратий стоеше фундаментална задача: да разработи план за поробването на целия свят. Той разбираше: да се постигне тази цел само с физическо насилие не е възможно. Трябва психологическо манипулиране на всеки човек, на цели народи. Човешката мисъл трябва да се трансформира - да се внуши на всеки, че робството не е най-висшето благо. Трябва да се задейства самоусъвършенстваща се програма, която да дезориентира цели народи в пространството, времето и понятията. Но най-главното е в адекватното възприемане на действителността.
...
Когато жреците осъзнаха казаното от Кратий, един от тях – най-възрастният – каза:
- Ти си демон, Кратий! Замисленото от теб ще зарази с демонизъм всички земни народи.
- Нека да съм демон. И нека замисленото от мен хората да го наричат в бъдеше "демокрация".
...
Така и продължават да тичат те през хилядолетията – прашни, потънали в пот, мъкнейки тежките си камъни. И днес потомците на същите роби продължават безсмисления си бяг....
16 октомври 2002 година, стана официален, ежегоден ден за протести срещу Макдоналдс (Всемирен ден на храненето на ООН) – протест срещу пробутването на отпадъци за храна, използването на агресивна реклама, ориентирана към децата, жестоката експлоатация на работниците, неетичното отношение към животните, разрушаването на околната среда и световното господство на корпорациите над нашия живот.
Макдоналдс все повече се разглежда от широкия кръг протестиращи в целия свят като символ на съвременния капитализъм.
По целия свят се провеждат съдебни процеси срещу американските корпорации, търгуващи с "храна от отпадъци": Макдоналдс, Кентъки Фрайд Чикън, Бургер Кинг и Вендис – от името на милиони купувачи, въведени в заблуждение от методичното и неетично прокарване на вредни за здравето хранителни продукти, водещи до затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и най-различни други сериозни здравни проблеми.
Човекът от нашата цивилизация заболява, отива в болница, плаща пари за преглед при лекаря, той му предписва някакви таблетки или инжекции; човекът пак плаща пари за лекарствата - често големи. При това има много случаи, когато лекарствата се оказват подправени. Чиновниците от Министерството казват, че в аптеките се продават до 30% фалшификати! Пък и разни неизлечими нови болести изникват. Сякаш някой методично, умишлено е унищожавал съвършените знания, подменяйки ги илюзорни или по-малко ефективни.
Между другото, официалната медицина и сега се отнася към народните лечители враждебно - сигурно защото са конкуренти.
Но защо държавата и обществото не разбират, че щом човечеството векове и хилядолетия наред успешно се е лекувало с народната медицина и е натрупало огромен опит, то той трябва да се развива и изучава? Та нали тези знания биха могли да се преподават още в училищата.
Да, но тогава всичкият бизнес, който върти съвременната медицина, ще рухне... невероятно!
-Аха, призна си най-после. Най-после си призна. Така значи, смяташ ме за красива? Да?
-Ти, Анастасия, си не просто красива, ти си...
Тя се притисна към мене и сложи глава на рамото ми.
-Синът ни, Анастасия, иска да си има сестричка, - продължих аз, шепнешком.
-И аз искам да си имаме дъщеричка - тихо отвърна Анастасия.
-Нека да прилича на теб, Анастасия.
-И на тебе нека да прилича нашата дъщеря…
***
Тази нощ няма да я опиша. Утрото - също. Невъзможно е да бъдат описани. Но едно искам да кажа на мъжете: ако някой има щастието да види близката си жена като богиня, божествени ще бъдат и нощта, и денят, и още много дни и нощи след това. Ще угаснат завинаги всички минали нещастия. И повече никога няма да има лошо време. И тук работата не е в сантиметрите, нито с думите и в красивите обяснения. Цялата работа е в това...
Всъщност, нека всеки сам проумее, ако иска да вникне.
"Всички истини вселенски, синчето ми, цялата информация, от първоизворите събирана, на човека винаги се е предоставяла без ограничение. Но да я разберат и вземат не са способни всички хора, защото целта на живота им и стремежите на душата им не съответстват на Вселенските стремежи. Свободен е човекът и от всички най-волен, не Вселенски, а своя път има право да избира. Но Бог също е свободен кога, на кого и как да подскаже. Ти не се натъжавай, че не ти достигат знания. Търси своята мечта и вярвай - и всичко ще ти се даде изобилно, ако родена в тебе мечта се окаже достойно сътворена".
Някой трябва да спре тази вакханалия, ставаща със земята?
Науката? Тя обаче мълчи.
Религията? Коя религия? Къде ù са плодовете?
Може би всеки сам трябва да осмисли всичко отначало. Сам. Да го осмисли! Но за да осмисли нещо, първо трябва да може да мисли. А къде? Кога? Нали животът ни е пълна суета? Даже и най-малките опити да се помисли за смисъла на човешкия живот моментално се пресичат. Да се продават списания с разголени похотливи тела – моля. Да се бистрят сексуалните извращения – моля. Да се показват и разказват зверствата на извратени маниаци - моля! Да се пише и разсъждава в ефира за проститутките - моля.
И при всичко това, все по-рядко и по-рядко се засяга темата за смисъла на човешкия живот и за неговото предназначение. Тя става все по забранена.
Анастасия казваше: "От човека може да излиза невиждана благодатна енергия. На всичко живо на земята тя е необходима както въздуха, слънцето и водата. Дори слънчевата светлина е само отражение от великата, излизаща от хората енергия".
Нашата наука е открила много видове енергии и даже се е научила самостоятелно да произвежда електроенергия, да разцепва атома и да прави бомби. Но как и доколко е напреднала нашата наука към по-значимото и главното - изучаването на енергията, излъчваща се от човека? Има ли изобщо научно направление, изучаващо тази енергия и тайнствените ù възможности? Възможностите на човека изобщо и неговото предназначение в нашия свят и във Вселената?
Може би някой по всевъзможни начини се мъчи да възпрепятства на човека да познае сам себе си. Именно да възпрепятства.
- Аз разбрах, тате: Бог е създал целия свят като люлка за своя син - човека. Растенията, въздуха, водата, облаците - всичко е създадено за него. И животните с голяма радост са готови да служат на човека. Но ние сме забравили - и сега трябва да разберем - какви точно служби могат да изпълняват различните животни, какво е призванието и предназначението им. И сега повечето хора знаят, че кучето трябва да пази къщата или да открива загубени неща, или пък да следи за порядъка в стопанството. Котката мишки лови, ако почнат да крадат от запасите. Конят вози. Но и на всички останали животни също е дадено някакво предназначение. Трябва да го разберем. Започнах да търся, да определям предназначението на всички тези животни. Те стоят сега и чакат командата ми. Вече трета година почна, откакто се занимавам с тях и определям предназначението им. Ето, например, мечката. Тя има големи и силни лапи. Може яма за изба да изкопае, запасите в ямата да съхрани и после да ги отрие. Мед от хралупа да извади.
Володя говореше вдъхновено и уверено. Да се спори повече с него щеше да е глупаво. Направих се че мисля или си пресмятам нещо наум. Беше ми малко криво, че не успях нищо да подскажа на сина си, нито да го науча на нещо. А какво е това странно възпитание или обучение? Сина ми пред, а все едно е дете, от друга планета или цивилизация. Съвсем други представи за живота, съвсем друга философия и скорост на мисълта. Смята мигновено. И е ясно, разбираемо, ти ако искаш, на компютър цяла година смятай - неговите изчисления всякога ще са по-точни. Всичко в него е някак си преобърнато. А може би е по-точно да се каже, че ние сме извратили до неузнаваемост нашия живот? Всичките му понятия и смисъл. И всички катастрофи само от това идват.
» Добави цитат