вход, регистрирай се

Кажи ела и ще оставя всичко... но само ми кажи ела


от Алберт Еспиноса

Въведени са общо 2 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (2): NeDa, viliyana

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (8)

   покажи всички
- Ние сме енергия... И всичко, което виждам в света, са енергии. Енергии, които те обливат, когато ги видиш, когато ги чуеш, когато ги обичаш, когато осъзнаеш, че си бил влюбен в тях...Енергии, които ти позволяват да откриеш пътя си. Енергиите не могат да бъдат измислени, те са това, което са. Могат да ти помогнат да видиш бъдещето си или да те върнат в детството, или в юношеството. Аз търся енергии. Не ме интересуват възраст, пол или външен вид. Зад телата, думите, любовта и желанието се намират тези мощни енергии. Ние сме ловци на енергии, Дани. И ако спортуваш и се поддържаш във форма, ще станеш най-добрия ловец. Усъвършенствай тялото си и собствените си енергии - така ще бъдеш отворен за другите, от които се нуждаеш...
- Никога ли не си спирал света?
- Какво е да спреш света?
- Да спреш света е да решиш съзнателно, за да слезеш от него, за да станеш по-добър и да го направиш по-добър. За да успееш да се движиш по-добре и да го задвижиш по-добре.В това време не трябва да позволяваш на никого и нищо да ти създава проблеми. Подкрепи се с добра литература, с добро кино и най-вече с разговор с единствения човек на света, който те вдъхновява. И знаеш ли какво?
- Какво? ...
- После светът ще те възнагради. Вселената работи за хората, които я задвижват. А това са същите хора, които успяват да я спрат. Искаш ли да задвижиш света, или искаш друг да те задвижва?
- Да го задвижвам!...
"Когато вярваш, че си узнал всички отговори, идва Вселената и сменя всички въпроси..." - Хорхе Франсиско Пинто - учител
да обичаш винаги е много по-ценно от това да бъдеш обичан. Когато обичаш, можеш да движиш и да спираш цели светове. А ако те обичат, без ти да обичаш, накрая ще изпаднеш в летаргия.
Невероятно е как отделното дърво ни пречи да видим гората.
Да забравиш да се смееш. Недопустимо, независимо от възрастта. За детството обаче е смъртен грях.
Всяка двойка си има свои закони - как да спори, как да прави любов, да прощава и дори как единият да упреква другия.
» Добави цитат