вход, регистрирай се

Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник


от Катрин Панкол

Въведени са общо 9 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (5): animalita, djifka, mamuri, V. Bekam, elleee
Смятат да я прочетат (2): Rada Popova, vaniad

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (2)

  
Позор, оскърбление. Преглътнах страхотно оскърбление, от което не мога да се съвзема! Той се осмели. Под носа ми. Сякаш съм прозрачна. Беше ми казал... какво ми беше казал, я да видя... и аз му повярвах. Вдигнах си високо полата и взех стоте метра за по-малко от осем секунди. Оказах се също толкова тъпа, колкото този пъпчив загубеняк с физиономия на нуга халва.
– За да си толкова гадна, значи, си нещастна... друго обяснение няма.
– Добре, стига вече, падре Пио, успокой се и ми дай една кола.
– Дано този, който те е довел до това състояние, още дълго да те тормози!
– Блестящ психолог, на всичко отгоре! От кои си? От последователите на Лакан или на Фройд? Държа да ми отговориш, може пък разговорът ни да стане малко по-вълнуващ!
Тя пое подадената чаша, вдигна я, все едно се канеше да вдига тост, и се отдалечи с танцуваща походка, смесвайки се с гостите.
Ама и моят късмет е един! Французин! Плувнал в пот урод.
"Агнес Дейн. Самата тя от плът и кръв. Ето това бе момичето. Момичето с главно „М“. Беше на път да измести от модния подиум Кейт Мос. Рекламното лице на „Бърбъри“, „Джорджо Армани“, „Жан-Пол Готие“, момичето, което пее с рок групата „Файв O’клок Хироус“ и се появява на кориците на „Вог“, „Ел“, „Грация“. И тя беше поканена, много руса, много слаба, вързала много русата си и много къса коса с шал в наситено морскосиньо, с яркочервен чорапогащник и ослепително бели кецове, къса дантелена, пърхаща рокличка и възтесничко, изтъркано дънково яке.
Божествена!
А с кого разговаряше Агнес Дейн, широко и благоразположено усмихната, очевидно заинтересувана, въпреки че очите й шареха във всички посоки, търсейки други лапнишарани? Със Стивън и Ник, двамата любители на седмото изкуство, които й бяха послужили за входен билет."
» Добави цитат