вход, регистрирай се

Руфо, червенокосия


от Иван Мариновски

Въведени са общо 2 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (6)

   покажи всички
Изглежда любовта, доброто и чудесата са птици на задружно ято. Кацне ли едната на рамото ти, и другите долитат ...
Баронесата му хвърли продължителен поглед.
Баронът ѝ го върна.
Мненията им един за друг се срещнаха. Някъде по средата между тях.
Нейното: не, този барон не е роден по естествен път; по-скоро майка му е намерила в гората парче гнило дърво, осиновила го, но колкото и да го гледала, възпитавала, лъскала - постигнала само едно: пораснал голям пън с чворове по кората и хралупа в главата.
Неговото: не, тази баронеса не е родена по естествен път. Майка ѝ е намерила в гората една сврака, но колкото и да я гледала, възпитавала, лъскала - постигнала само едно: пораснала голяма сврака с дълга човка и къс ум.
Двете мнения притихнаха върху снега и се превърнаха в буци лед.
Това не беше обикновена торта, а нещо като шедьовър на кулинарното изкуство, с диаметър около два метра, на четири етажа.
На първия етаж щастливо усмихнати селяни, направени от захаросани бадеми, оряха шоколадови ниви с фонданени волове, запрегнати в рала от сусам.
На втория етаж рицари от сладки сухари яздеха бисквитени коне с опашки от истински конски косми, сражаваха се с копия и боздугани от шекерени пръчки и локуми на клечки.Зад тях се извисяваха мармаладени замъци с накацали по сводестите прозорци пищни дами от желе и орехови ядки. Те бродираха с левите си ръце кърпички от разбити на сняг белтъци, а с десните махаха на рицарите.
Третият етаж беше излят от карамелизирана захар. Черни монаси с нахлупени до носа качулки палеха многобройни клади, на които бяха вързани пеещи радостни химни вещици.
На четвъртия етаж в трон от пчелен восък седеше памукшекерен крал, гледаше с умиление към долните етажи и се почесваше ...
[...] Нима допускате, че един фон Криг ще чака да изядете всичко туй - от селските рала до краля?!
Два остри монолога като две куки се мъчеха да изплетат диалог.
- Къде е Еврика? - надникна във ваната тя. - Забранявам да каните в банята непознати момичета, които не живеят в нашия блок! - разпореди се тя. - И занапред да се къпете без Еврика, без дрехи и със сапун ...
Бабчето даде и други полезни съвети, но за жалост те нямаха нищо общо със закона на Архимед.
Часовниците какво? - цъкат си. Времето какво? - тече си. Децата какво? - растат си.
» Добави цитат