вход, регистрирай се

Дългата разходка


от Стивън Кинг


Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (3)

  
"Моралът е доста странно нещо, Гарати. Всички родители смятат, че именно собствените им деца ще воюват за техните идеали."
Двамата получиха второ предупреждение, тогава седнаха със скъстени крака на асфалта и потънаха в задушевен разговор. И това беше най-странното, помисли си Гарати, докато минаваха край тях, защото Скрам и Майк не говореха на един и същ език.
Всички са си отишли. Опустял е градът на радостта, прибрал си е багажа и си е заминал, никой не е останал, освен този нещастник Гарати, за да срещне очи в очи задаващата се пустота от смачкани шоколадови обвивки, избледнели фасове от цигари и празни консервени кутии.
Всички са си отишли, с изключение на един единствен войник, млад, рус и красив по някакъв свой начин. В едната си ръка стиска сребрист хронометър, в другата държи карабина. Няма милост в лицето му.
» Добави цитат

От: Аз Барух, на 11.08.2009 в 17:05
когато я прочетох преди години я сметнах за най-брилянтното проникване в тинейджърския мозък. днес не знам какво бих си помислил (най-малкото съм я позабравил), но бих я препоръчал на 16-19 годишните, които обичат гадните истории.
книгата е по-скоро извън ресора на кинг, чиито предпочитания са към атавистичния, мистичен, глух и сляп ужас... нещо, което няма начин да има логично обяснение (духове, полтъргайсти, вампири, талъсъми и т.н.)
това което тогава ми се видя наистина ужасно е ежедневността й. и начина, по който тази ежедневност може да бъде представена по толкова гаден начин.
да не се докосва от хора, които не искат да си губят времето с нещо различно от "сериозна литература"!
От: Ирина, на 11.08.2009 в 17:22
"Дългата разходка" и "Гняв" са ми любимите, излишно е да казвам че ги четох на 18. Но съвсем не ги смятам за несериозна литература, много по-сериозна ми е от Кастанеда примерно, който на мен ми е в челните места по несериозност :>.
От: Аз Барух, на 11.08.2009 в 17:34
"сериозна литература" неслучайно е в кавички...
» Добави коментар