вход, регистрирай се

Този път за болката


от Михайло Пантич

Въведени са общо 4 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
... особено гротескно ми изглежда историята за това, как западния алианс наистина не бомбардира народа, а установява у нас демокрация и ни помага да се интегрираме в Европа. За мен Европа е Леонардо да Винчи, а не куп безлични политици с помрачено съзнание, които могат единствено да вдигат нивото на нещастие на Балканите, които се управляват също от такива.
Дали изобщо някой размишлява колко струва демокрацията, въведена с бомби?
Всичко е в приближаването и отдалечаването, в постигането на съгласие, с което усещането за необходимост от някого и наблизо, и на далеч да изглежда трайно, винаги еднакво силно. Всичко останало, всяко състояние на пълна, безкрайна, ненарушима взаимна изпълненост - а истината е, че към това състояние се стремят всички влюбени - отваря път към скуката и желанието за промяна.
Ех.
Нямам никакви илюзии вече, потребността да деля с някого постелята си потъна дълбоко в мен и си трае, необезпокоявана и притихнала, не знам дали чака някой да я събуди, не знам, само понякога се разтрепервам, като си помисля за прегръдка, за тази вълшебна прегръдка след всичко, когато душата ти се разтопява и светът изгубва очертания и когато си и свой и ничий, когато нямаш твърдо его, а се чувстваш някак си блажено превзет, затоплен отвсякъде, обгърнат. Да, единствено прегръдката ми липсва ...
» Добави цитат