вход, регистрирай се

Мисли и забогатявай


от Наполеон Хил

Въведени са общо 16 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): дамадЖана, Nikolaus, ati2
В момента четат тази книга (1): viliyana
Смятат да я прочетат (1): mar4eliana

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (13)

   покажи всички
"Целенасочената вяра зарежда с енергия всяка мисъл. Тя е енергиен катализатор на мисловните процеси, протичащи в човешкият мозък. Всеки мисловен импулс, подаван многократно към подсъзнанието в крайна сметка се приема от него и се привежда в действие, което се трансформира в неговия материален еквивалент по най-подходящият възможен начин."
"За човешкия ум няма граници, освен онези, които сами признаваме."
"Повтарях си думите на безсмъртния Емерсон: „Целият ход на нешата ни внушава вяра. Нужно е само да се подчиняваме. Всички нас ни направляват и ако се вслушаме смирено, ще доловим вярното слово"."
"Никой не е готов за нещо, докато не повярва, че е способен на това."
„Всяко човешко същество, достигнало възрастта да разбере предназначението на парите, желае да ги притежава. Но самото желание не му осигурява богатство. Успехът идва, когато жаждата за забогатяване прерасне в трайно състояние на ума, когато човек започне да гради конкретни планове по какви пътища и с какви средства да натрупа богатство и ги прилага с упорство, което изключва поражението.“
"Барнс успява, защото си е поставил ясна цел и е вложил цялата си енергия и сила на волята за постигането й."
"Мечтите се сбъдват, когато амбицията ги превърне в конкретни действия. Поискайте повече от живота и ще го получите."
"Всичко, което човешкият ум е в състояние да си представи и да повярва, може да бъде постигнато."
"Променете мисловните си навици относно значимостта на начинанието си и честo ще постигате привидно невъзможни неща. Също като Хенри Форд, можете да внушите вярата и упорството си на другите и да извършите дори и „невъзможното"."
“…умът ни се „намагнитва" от доминиращите мисли, които са го обсебили, и по някакъв неразбираем за човека начин този „магнит" привлича към нас силите, хората и обстоятелствата, които са в съзвучие с тези доминиращи мисли.”
"Не знам колко пари е спечелил Барнс от своята мечта. Тя може би му е донесла два или три милиона долара, но тази сума, колкото и да е голяма, е незначителна в сравнение със спечеленото ясно знание, че НЕУЛОВИМИЯТ МИСЛОВЕН ИМПУЛС МОЖЕ ДА ИМА МАТЕРИАЛЕН ЕКВИВАЛЕНТ, при условие, че бъдат приложени определени принципи."
» Добави цитат