вход, регистрирай се

Да се биеш с Рубен Улф


от Маркъс Зюсак

Въведени са общо 6 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): martoka, animalita, unchita

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (7)

   покажи всички
"Има неща, на които никой не може да те научи. Боецът може да бъде победител, но това не прави задължително победителя боец."
"Тя само въздъхва и ни вярва, което е най-лошото от всичко. Винаги е гадно да ти вярват, когато знаеш, че не бива. Иска ти се да крещиш, да им кажеш да престанат, та да можеш да живееш в някакъв мир със себе си.
Но не го правиш.
Не искаш да ги разочароваш.
Не можеш да си признаеш, че си пъзльо, и да им обясниш, че не заслужаваш доверието им.
Не можеш да признаеш, че си нищожество."
"Какво да се прави, и жените са хора. Понякога също толкова глупави, колкото и ние."
"Потегляме и само аз се обръщам, за да видя останалата част от вълчата глутница на верандата. Те ще гледат след колата, докато се скрие. После един по един ще се приберат вътре. Зад комарника. Зад дървената врата. В света вътре в големия свят."
"Готов съм да се задържа на крака, каквото и да ми струва, готов съм да повярвам, че харесвам болката и я искам толкова много, че сам да я търся. Ще тичам към нея и ще се хвърля в нея. Ще се изправя пред нея в спял ужас и ще я оставя да ме блъска, докато куражът ми увисне по мен на парцали. Тогава тя ще го смъкне и ще ме остави гол, ще продължи да ме блъска, докато кръвта от заколението хвърчи от устата ми, а болката ще я пие, ще я опитва, ще я краде, ще я крие в кухините на търбуха си и ще ме пробва на вкус. Ще ме кара да се изправям всеки път, а аз няма да й позволя да разбере. Няма да й показвам, че я усещам. Няма да й доставя това удоволствие. Не, ще трябва първо да ме убие."
"Той е половин човек, защото когато един мъж не може да работи и жена му и децата носят парите вкъщи, става половин човек."
"Не току-така къщите имат стени и покриви. Само за прозорците не ми е ясно. Защо имат прозорци? Дали за да позволят на света да надникне вътре? Или за да виждаме ние какво става навън? Може къщата ни да е малка, но когато твоя старец го гризе отвътре собствената му сянка, неволно си даваш сметка, че може би във всяка къща се таи нещо толкова свирепо, тъжно и бляскаво, а светът не го вижда.
Може би всички тези страници с думи са за това.
Да отведем света до прозорците си."
» Добави цитат