вход, регистрирай се

Призрачно


от Чък Паланюк

Въведени са общо 14 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): unchita

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (7)

   покажи всички
"Как щяхте да живеете? - пита господин Уитиър.
Ако нямаше да умрете."
"Цялата тази идея на мъжете да създадат съвършени жени роботи за собствено удоволствие - това се случва всеки ден. Най-големите "красавици", които виждате сред обществото - никоя от тях не е истинска. Те са само мъже, прославящи извратения си стереотип за жените. Най-старата история на света. На всяка страница на списание "Космополитън" присъства пенис, ако знаете къде да гледате."
"Животните, казва тя, кучето, ни прави човеци. Доказателство за нашата човечност. Другите хора, те само ни правят излишни. Куче или котка, птица или гущер - те ни превръщат в Бог."
"Разликата между това как изглеждаш в действителност и представата ти за самия себе си е такава, че би убила почти всеки. И може би причината за безсмъртието на вампирите е, че те никога не се виждат на снимка или в огледало."
"Като човешки същества нашата първа заповед е: Трябва нещо да се случи."
"Дали ще разкарваш количка за пазаруване, или ще летиш с личния си самолет "Гълфстрийм G550", това е проява на един и същи инстинкт. Да си вечно в движение. Да не си вързан."
"Затуй Мойсей е повел племената Израилеви в пустинята... Защото тези хора поколения наред живели като роби и се били научили на безпомощност. За да създаде раса на господари от една робска раса, каза господин Уитиър, за да научи контролирана група от хора да градят собствения си живот, Мойсей е трябвало да се държи гаднярски."
» Добави цитат