вход, регистрирай се

Смисълът на моя живот


от Ромен Гари

Въведени са общо 20 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): NeDa, яна, Ханка

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
разбирам, че майка ми е починала преди три години, че преди това е написала значителното количество от двеста бележки, които е предала на своя приятелка полякиня в Швейцария, и тези бележки са стигали до мен, докато тя вече е била мъртва от три години.
В хода на моя живот холивудският спектакъл ми помогна да разбера до каква степен три четвърти от съвременния политически и идеологически живот е спектакъл.
хуморът е хладното оръжие на хората без оръжие. Той е форма на мирна и пасивна революция, която се извършва чрез неутрализиране на сполетяващите ни мъчителни реалности.
В Обединените нации за пръв път се сблъсках с лицемерието, лъжата, търсенето на алиби и пълния контраст между реалността на трагичните проблеми в света и техните псевдорешения.
... но "Корените на небето" отиде отвъд защитата на околната среда. За мен слоновете бяха като правата на човека: тромави, неудобни, обременяващи, не се знаеше как да се постъпва с тях, пречеха на прогреса, защото той се уподобява на културата, и събаряха електрическите стълбове, изглеждаха ненужни, а трябваше да бъдат опазени на всяка цена. Индиректно ги превърнах в символична и алегорична равностойност на правата на човека.
» Добави цитат