вход, регистрирай се

Цитати на Elektra_

Общо 55 цитата от 31 заглавия.

Страници:  1 2 3 > 

Ако някой е изпитал какво значи да приемаш подаяния, това ще остане в душата му за цял живот като клеймо.
из Гроздовете на гнева от Джон Стайнбек
от Elektra_, 19.11.20 в 23:49, Рейтинг: 0
“Когато човек мисли, че знае всичко, той престава да се учи.”
“Дядо ми ни прожектира тези филми десетина пъти и каза, че един ден нашите градове ще разгърнат обятия и ще пуснат в себе си повече зеленина, земя, природа, за да помнят хората, че на нас ни е отделено малко място на земята и че ние живеем сред тази природа, която може да си вземе обратно всичко, дето ни е дала, само като извие ураганите си срещу нас или като изпрати морските си бури, за да ни покаже, че не сме чак толкова всемогъщи.”
“Набий в главите им безобидни данни, натъпчи ги с толкова много „факти“, че да се задушат от тях, като същевременно се смятат за „много умни“ поради това, което знаят.”
“О, фанатици! Защо вдигате такава врява, против робството? Не знаете ли, че някои хора трябва да страдат, да работят и да гладуват, та други да могат да живеят в разкош и леност? Не знаете ли, че едни трябва да бъдат роби, за да могат други да бъдат свободни?”
из Конникът без глава от Майн Рид
от Elektra_, 12.10.18 в 22:06, Рейтинг: 0
Аз си направих извод за себе си, че на руския характер е свойствено да се обръща по-често към идеалните примери от миналото, отколкото да рискува да строи модели на бъдещето.
из 17 мига от пролетта от Юлиан Семьонов
от Elektra_, 01.09.18 в 20:42, Рейтинг: 0
„Няма нищо ново под слънцето, всичко си има причина — била тя лоша или добра — а всички причини са или ще бъдат в човешкия ум“.
из Сатанинско сборище от Пол Дохърти
от Elektra_, 24.12.17 в 20:04, Рейтинг: 0
Цинизъм е другото име на реализма.
...майсторството да измамиш нечие доверие зависи от вярата на измамения, че това, което вижда, е истина, защото отговаря на очакванията му.,
Ако човешкото съзнание наистина е квантов ефект и може да се сдвоява в много вселени, кои сме ние да твърдим, че когато умираме (да речем, блъснати от автобус), съзнанието ни не оцелява и не се прехвърля в онзи времеви поток или вселена, където сме се огледали в двете посоки и рейсът не ни е блъснал?
из Окото Господне от Джеймс Ролинс
от Elektra_, 30.10.16 в 10:54, Рейтинг: 0
Ще разберете, че сте простили на някого, когато престанете да реагирате емоционално при срещата с него. Ще чувате името му и ще запазвате спокойствие. Когато някой докосне старата рана и вече не изпитвате болка, ще знаете, че сте простили истински.
Не вярвате на никого и на нищо около себе си. Така е, защото виждате света през очите на страха!
Истинската любов означава да приемаш хората, каквито са, без да се опитваш да ги промениш. Щом се опитаме да ги променим, значи всъщност не ги харесваме.
Ако ви видя на улицата и ви нарека глупав, привидно използвам словото си срещу вас. Но всъщност го използвам срещу самия себе си, защото ще ме намразите заради него, а вашата омраза няма да ми се отрази добре. Затова, ако се разгневя и чрез словото си ви изпратя цялата си емоционална отрова, аз използвам словото срещу самия себе си.
Ако искате животът ви да е изпълнен с радост и удовлетворение, трябва да намерите смелостта да сложите край на тези почиващи върху страха споразумения и да поискате обратно личната си сила.
Изпитваме необходимост да бъдем прави и да изкараме другите криви. Доверяваме се на онова, в което вярваме, и нашите убеждения ни обричат на страдание.
Индивидуалният ни сън може да се превърне в постоянен кошмар, в който страдаме и живеем в страх.
-Бъдещето се покаже - отвърна Алфред със смях.
-Помни ми думата: ако има нещо, което се изявява със силата на божествен закон в нашата епоха, то е, че масите ще въстанат и потъпканите ще вземат връх над нас.
Черният Сам почеса къдравата си глава, която ако и да не беше пълна с мъдрост, все пак притежаваше известни качества, много търсени от политиците от всички цветове и страни, качества, които на обикновен език се наричат "да знаеш накъде духа вятърът".
Той беше нисък, набит, с груби черти на лицето, а напереното му държание издаваше човек от долен произход, решен на всяка цена да си пробие път в обществото.
Страници:  1 2 3 >