вход, регистрирай се

Цитати на Eely

Общо 5 цитата от 4 заглавия.

Матю Хопкинс например, генералът издирвач на вещици от средата на седемнайсти век, издирвал вещици из цяла Източна Англия и вземал от градове и села по девет пенса на парче на всяка открита от него вещица.
Тъкмо в това била бедата. На издирвачите на вещици не се плащало на час.Всеки издирвач на вещици, прекарал седмица в оглеждане на местните бабешкери, докладвал впоследствие на кмета: "Браво на вас, кьорава магьосница няма сред тях", получавал в отговор неискрени благодарности, паница чорба и многозначително "сбогом".
"Седя сама в малката си цветна къщичка.Мисля.И нищо не измислям.Не може да бръкнеш в нечия глава и да наместиш нещата там по твой вкус."
Ваня Щерева
из Любовни упражнения от Ваня Щерева
от Eely, 29.04.12 в 20:11, Рейтинг: 0
Играеше герой,когото бях измислила,а това е красноречиво.
В отчаяната любов винаги става така нали? В отчаяната любов винаги измисляме роля на партньора си и искаме да бъде такъв,какъвто ни трябва,а после,щом откаже да играе създадената от нас роля,
се чувстваме опустошени.
Боже, що за живот е нашият! Вечно противоречие на мечтата с онова, което съществува!
из Невски проспект от Николай Гогол
от Eely, 27.04.12 в 0:37, Рейтинг: 0
„Възторженото вълнение което те измъчва като физическа болка, защото не може да продължи вечно, не е щастие. То е наркотично опиянение след което идва страшна абстиненция. Докато го изпитваш сърцето ти се гърчи от удоволствие, когато свърши, сърцето ти спира, скрива се дълбоко в шкафа на гърдите и тихо хлипа.“
К.Терзийски
из Любовни упражнения от Ваня Щерева
от Eely, 27.04.12 в 0:29, Рейтинг: 0