вход, регистрирай се

Дао-то на Пух


от Бенджамин Хоф

Въведени са общо 2 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (15): eliwolf, iko, Dea, tanchushka, Nola, eskarina, thracian, ifos, Гълъбица, virginiawoolf, грийн.кат, NeDa, InLy, dying.angel, free_soul

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (8)

   покажи всички
Защо трябва да живеем толкова припряно и да прахосваме живота? Решаваме да умрем от глад, преди да огладнеем. Хората казват, че едно нещо, сторено навреме, спестява девет, и днес вършат хиляда, за да спестят утре девет.
Хенри Дейвид торо, "Уолдън"
Наистина е голямо удоволствие да отидеш някъде, където няма времеспестяващи устройства, защото едва тогава разбираш, че имаш много време.
Един начин на живот, при който има непрекъснато "зад ъгъла", "след следващата стъпка", е в противоречие с естествения порядък на нещата и така ти пречи да бъдеш щастлив и добър ...
Егоцентричната Страст се опитва да вкара насила облата пръчка в квадратна дупка и квадратната пръчка в кръгла дупка.
Има неща, отнасящи се до нас, от които трябва да се отървем; има неща, които трябва да променим. Но в същото време не е необходимо да бъдем твърде отчаяни, безмилостни, заядливи. По пътя към полезността и щастието много от тези неща ще се променят сами, а върху другите може да се работи пътем.
... няма умение, което да е твърде безполезно, твърде противно или твърде незначително. Зависи само какво правиш с него... лошото може да бъде суровина за доброто.
...докато удрянето по клавишите на пианото може и да вдига шум, то премахването им не способства особено за създаването на музика.
» Добави цитат

От: Блум, на 24.06.2009 в 13:31
Май е по-правилно граматически да е Дао-то (без интервали покрай тирето)
» Добави коментар