вход, регистрирай се

Магьосникът от Землемория


от Урсула Ле Гуин

Въведени са общо 11 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (16): амги, vixito, Dea, elichkata, gal.eon, platanus, thracian, Светлина, landonova, Илияна, moby, Teodora, orangem0on, raliza_r, runic, Серафина Пеккала
Смятат да я прочетат (1): V. Bekam

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (1)

  
— Светът е в равновесие, в хармония. Силата на един магьосник да преобразява и да призовава може да разклати равновесието на света. Страховита е тази сила. Опасна е. Тя трябва да произлиза от знание и да служи на необходимост. Запалиш ли свещ, вече хвърляш сянка. Той погледна към камъчето отново и каза по-меко:
— И скалата е хубаво нещо. Ако островите на Землемория бяха направени само от диамант, щеше да ни е трудно да живеем на тях. Радвай се на илюзиите, момко, и остави скалата да си бъде скала. — Той се усмихна, но Гед не остана удовлетворен. Накараш ли някой жрец да разкрие тайните си, той започва да говори като Оджиън за равновесие, опасност и мрак. Но несъмнено един магьосник, издигнал се над тези детински трикове за илюзия до истинските изкуства на призоваване и преобразяване, е достатъчно силен да прави каквото си иска, да сътворява най-подходящото според него световно равновесие и да прогонва мрака със собствената си светлина.
» Добави цитат