вход, регистрирай се

Вероника решава да умре


от Паулу Коелю


Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (7)

   покажи всички
Можем да допускаме много грешки в живота си, с изключение на една: онази, която ще ни унищожи.
"Ала знам, че ще съм полезна и че рискът от едно приключение струва колкото хиляда дни, прекарани в удобство и благоденствие."
"Ако живееш, Бог ще живее с теб. Ако откажеш да поемеш риска. Той ще се върне на далечното Небе и ще бъде само тема за философски размишления."
"— Погледни ме в очите и запомни какво ще ти кажа! Има само две неща, които са забранени: едното от човешкия закон, другото — от Божия. Никога не принуждавай някого да се люби, тъй като това се смята за изнасилване. И никога недей да имаш сексуална връзка с дете, защото това е най-тежкият грях. Свободна си да правиш всичко останало. Винаги съществува някой, който желае съвсем същото, което искаш и ти. " (това се отнася единствено и само за сексуалните желания)
"Всички ние имаме само настоящето и то винаги е много кратко, ако и някои да смятат, че имат минал
о, в което са натрупали разни неща, и бъдеще, в което ще натрупат още повече."
"Недей да мислиш непрекъснато, че притесняваш или смущаваш околните! Ако на хората не им харесва, ще протестират. А ако не им стига куражът да протестират, това си е техен проблем!"
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда, защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива, защото само изпълняват нарежданията на другите."
» Добави цитат