вход, регистрирай се

Илюзии


от Ричард Бах

Въведени са общо 5 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (16): ENIGMA, majmunata, Nola, dora, Frosty, eliwolf, mim, taralezh, Lilith, mishela, Zui, стефан, ali_cat, eledven, Magi89, Марияна Т.
Смятат да я прочетат (2): animalita, Диана

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (14)

   покажи всички
Най-добрият начин да си платиш за прекрасен момент е да му се насладиш.
"Облакът не знае защо се движи в тази посока и точно с тази бързина...Той просто усеща подтик.Небето обаче знае движещите сили и пътища на всички облаци.Ти също ще ги знаеш,стига да се извисиш достатъчно,за да надникнеш отвъд хоризонта "
Всеки човек, всички случки в живота ти са в него, защото си ги привлякъл ти. Твоя работа е да решиш какво ще правиш с тях.
Не съществува проблем, който да не ти носи подарък.Търсиш проблемите, защото имаш нужда от техните дарове.
Да умреш е като да се гмурнеш някой горещ ден в дълбоко езеро. За миг си скован от рязката промяна, от студа, те са мъчителни за теб, сетне ги приемаш и започваш да плуваш в действителността.
Ако съвършенството е застой, значи небесата са блато. И Аз-ът е нещо като жаба.
Най-дълбоки са най-простите въпроси. Къде съм роден? Къде е моят дом? Къде отивам? Какво правя? Замисляй се от време на време върху тях и наблюдавай как отговорите ти се променят.
Живей така, че никога да не те е срам, в случай че онова, което правиш или говориш, бъде огласено някъде по света, дори огласеното да не отговаря на истината.
След като щастието ти зависи от това, което прави някой друг, явно наистина си имаш проблем.
Никога не те спохожда желание, без да те споходи и силата, с която да го осъществиш. Но все пак може да се наложи и да се потрудиш за това.
Мерило за невежеството ти е степента, в която вярваш в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда.
Ето как ще провериш дали си изпълнил мисията си на Земята - ако си жив, значи не си!
Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш. За да има нови срещи, първо трябва да има сбогуване. А щом сте приятели, непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота.
» Добави цитат