вход, регистрирай се

Брида


от Паулу Коелю

Въведени са общо 17 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (17): ENIGMA, Жиролина, YanitsaKiryakova, Sladost, animalita, lena_j, eliwolf, Алекс, orangem0on, ззлатева, Rada Popova, joykata, Eely, Спасова, nel, lili_hr, Ниниел
Смятат да я прочетат (3): irini, assinka, velchev

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (15)

   покажи всички
" - Хората си подаряват цветя, тъй като в цветята е скрит истинският смисъл на Любовта. Който се опитва да притежава едно цвете, ще види как красотата му увяхва."
"Господ беше Господ на смелите. И щеше да го разбере, защото смелите са онези, които вземат решенията си със страх. Които на всяка крачка от пътя са измъчвани от дявола, които, задавайки си въпроса дали постъпват правилно или грешно, страдат от всичко, което правят. Но въпреки това действат."
"Истинската любов позволява всеки да следва собствения си път със съзнанието, че това не го отдалечава от другия."
"Другата половина бе божествена мисия в живота на всеки човек. Дори и да й се наложеше някой ден да си тръгне, любовта към Другата половина според Традициите бе увенчавана със слава, разбиране и пречистваща носталгия."
"В този свят, мила моя, няма нищо абсолютно грешно - каза баща й, гледайки часовника - Дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието."
" Бяха на плажа с баща й и той я помоли да провери дали водата е достатъчно топла. Тя беше на пет години и се почувства доволна, че може да бъде полезна. Отиде до водата и намокри краката си.

"Намокрих си краката, студена е", каза на баща си.

Той я гушна и я отнесе до брега. Без никакво предупреждение я хвърли във водата. Тя се стресна, но след това се зарадва на шегата.

"Как е водата?", попита баща й.

"Приятна е", отвърна тя.

"В такъв случай, когато занапред искаш да разбереш нещо - потопи се в него". "
"И ако дойде някой и им каже, че може да се пътува през времето и да се виждат замъци насред Вселената, че картите таро разказват истории и в Тъмната нощ бродят сранници, те бих се почувствали ограбени, защото при тях не е така - животът им е вечен низ от еднакви дни, еднакви нощи и еднакви празници."
" - Бог е слово. Внимавай! Внимавай какво казваш във всеки момент и ситуация в живота си.

Брида не разбираше защо Вика реагира така.

- Господ се проявява навсякъде, но словото е любимият му начин да действа. Понеже словото е мисъл, преобразувано във вибрации, ти изпълваш пространството наоколо с нещо, което преди това е било само енергия."
"Целията земен живот на човек се свежда до това - да търси своята Друга половина. Няма значение дали се преструва, че се е втурнал подир науката, парите или властта. Каквото и да постигне ще е недостатъчно, ако не успее да намери Другата си половина."
"Вика каза, че не разбира защо толкова много хора предпочитат да прекарат живота си в рушене на пътищата, които не желаят да изминат, вместо да поемат по единствения, който би ги отвел някъде."
"Приказките бяха първото й потапяне в света на магическото, в който сега с такъв копнеж искаше да влезе, и неведнъж си задаваше въпроса защо хората накрая толкова се отдалечават от този свят, дори и осъзнавайки огромната радост, която детството оставя в живота им"
"Разбра, че всеки момент е воден от вярата.

Че може да го насели както със змии и скорпиони, така и със закриляща я сила."
" - Когато някой открие своя път, повече не бива да изпитва страх. Трябва да е достатъчно смел, за да сгреши. Огорченията, провалът, разочарованието са инструментите, които Господ използва, за да ни покаже пътя."
» Добави цитат

От: Боряна, на 07.01.2010 в 18:52
Тази ми беше любима. Но след като прочетох К.Кастанеда нещата си дойдоха на мястото. Все пак - не всеки приема Кастанеда.
» Добави коментар