вход, регистрирай се

Контрабасът


от Патрик Зюскинд

Въведени са общо 4 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (8): Аз Барух, majmunata, Fany, Coraline, NeDa, яна, petrovae, Ханка
Смятат да я прочетат (3): ззлатева, mishela, moby

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (1)

  
Да не забравяме ролята на еротиката.Тя е поле,от което никой човек не може да се откъсне.Нека се изразя така:когато пее,Сара така ми влиза под кожата,чувството е почти сексуално-моля,не ме разбирайте погрешно.Понякога се будя през нощта-крещейки.Крещя,защото в съня си я слушам как пее,боже мой!Слава богу,че стаята ми е звукоизолирана.Целият съм плувнал в пот,а после отново заспивам-и пак се събуждам от собствените си викове.И така продължава цяла нощ:тя пее,аз крещя,заспивам, тя пее, аз крещя,заспивам и така нататък...Това е сексуалността.
» Добави цитат

От: Аз Барух, на 21.08.2009 в 19:52
моноспектакъл или по-точно пиеса за човек и контрабас.
героят на моменти напомня амбросио орехуела и ореола де бустервиехо от наталия на руфо. само малко по-рафиниран. или може би не толкова луд.
интересно четиво, от което могат да се научат много неща за класическата музика и още повече за контрабаса.
контрабасът написах през лятото на 1980 г. става дума, наред с разни други неща, за съществуването на човека в стаичката му. при писането се ръководех от собствения си опит, защото и аз прекарвам значителна част от живота си в стаички, които напускам с голямо усилие. надявам се някой ден да открия толкова тясна стаичка, че да се уморя от самотата. тогава ще напиша пиеса за двама в повечко стаи. Патрик Зюскинд
От: tanchushka, на 20.07.2010 в 18:18
Вчера прочетох няколко страници от нея и си помислих точно същото - доста напомня на "наталия"....
» Добави коментар