вход, регистрирай се

Победителят е сам


от Паулу Коелю

Въведени са общо 17 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (14): villianna, Боряна, Sladost, animalita, elito0y, Алекс, Anireta, lena_j, mamuri, assinka, Ниниел, Kopcheva, albenapd, morenita
Смятат да я прочетат (3): Pepsi, writer's colour, irini

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
"Достойнството на човек не се мери по обкръжаващите го хора, когато е на върха на успеха, а по-способността да не забравя чия е ръката, която му е била протегната, когато е имал нужда от това."
"Хората оценяват едно нещо само, когато в даден момент са се съмнявали дали ще го получат или не."
"Как е възможно да сме толкова арогантни? Планетата винаги е била и ще бъде по-силна от нас. Не можем да я унищожим. Ако преминем определена граница, Земята ще се погрижи да ни изтрие от лицето си, но ще продължи да съществува. Защо не започнем да казваме, че не бива "да позволим планетата да ни унищожи"? "
"Всички знаем, че има една болест в Централна Африка, която се нарича сънна болест. Трябва обаче да знаем, че има подобна болест, която атакува душата - тя е много опасна, тъй като идва неусетно. Когато забележите и най малкия признак на апатия и лиспа на ентусиазъм спрямо ближните, бъдете нащрек! Единственият начин да се предпазим от това заболяване е, като осъзнаем, че душата страда, при това страда много, когято я принуждаваме да живее повърхностно. Душата обича красивите и дълбоки неща."
"Когато хората започнат да разсъждават над решенията, които трябва да вземат, накрая обикновено се отказват - за определени постъпки се изисква много смелост."
» Добави цитат

От: Боряна, на 20.05.2010 в 18:35
Останах разочарована.
» Добави коментар