вход, регистрирай се

ОТ УТРОБАТА ДО АЛЦХАЙМЕР


от Дик Сваб

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): lena_j

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (6)

   покажи всички
Когато се записах да уча медицина, баща ми заяви: "Има два вида болести: едните отшумяват от самосебе си, а срещу другите няма какво да сториш".
...Рют Фейнхофен обясни, че щастието не зависи от това дали имаме цел в живота, или не. Думите му не ме изненадаха, понеже самият живот е възникнал и еволюирал случайно, без цел и смисъл. Важно е обаче да се наслаждаваме, защото насладата е тясно свързана с храненето и възпроизводството и следователно е от огромно значение за оцеляването ни. На места този хедонизъм е толкова силно проявен, че води до пренаселеност и затлъстяване. ...А щастието е заразно. Когато някой се чувства щастлив, шансът приятелите, партньорите и роднините му да споделят неговото щастие е голям.
"Хомосексуалността е начинът на Бог да се погрижи великите таланти да не бъдат обременявани с отглеждането на дете." Композиторът и диригент Сам Остин
Между другото, в продължение на години по време на лекциите си задавах на 250-те студенти по медициня въпроса: "Кой от вас има доминантна майка?". Досега не ми се е случвало студент да вдигне ръка
Когато малкото в яйцето спре да получава храна и няма какво да го поддържа живо, то започва да буйства в търсене на хранителни вещества и с движенията си пропуква обвивката. По същия начин започва да буйства и детето, когато порасне и майката престане да му набавя достатъчно храна. То пука околоплодния мехур, който го дели от външния свят.
~ Хипократ 460-370 г.пр.Хр. ~
» Добави цитат