вход, регистрирай се

Времеубежище


от Георги Господинов

Въведени са общо 19 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (8): NeDa, snujolin, МаШе, Иван Стоянов, djifka, яна, gal.eon, Elektra_

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (13)

   покажи всички
Историята може да си позволи да прецака 50-60 от своите години, тя има с хиляди, за нея това е секунда, но какво да прави тази муха - човекът, за когото същата тази историческа секунда е целият му живот.
Рано или късно всички утопии се превръщат в исторически романи.
Миналото се свири на четири ръце, най-малко на четири ръце.
Крем брюлето, което взехме за десерт, имаше стандартния вкус на всички крем брюлета по света. Защо е по самоковски?, запитах Ботев, докато оправяхме сметката. Готвачката е оттам, отвърна младежът.
Ще останат ли поне едно-две неутрални места за уморените от история граждани?
Един съвет от мен, никога, никога не посещавайте след дълго отсъствие мястото, което сте оставили като деца. То е подменено, изпразнено от време, напуснато, призрачно.
Там. Няма. Нищо.
Самолетът започва да рулира, тръгват втръсналите до болка инструкции за безопасност. Слагам си тапите за уши и гледам само движенията на стюардесите. Без звука жестовете им наподобяват странен заклинателен ритуал, жестове на племенни гадателки. Странно е, че това продължава да се изпълнява. Няма данни някой да се е спасил при катастрофа, поставяйки си автоматично спускащата се отгоре маска или изваждайки жилетката под вашата седалка и надувайки свирката за помощ. Може би една обща молитва би свършила повече работа.
» Добави цитат