вход, регистрирай се

Мидълсекс


от Джефри Юдженидис

Въведени са общо 4 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (9): Иван Стоянов, animalita, Mags, NeDa, Deni_Todorova, soul, djifka, V. Bekam, Dessy Vasileva
В момента четат тази книга (1): mishela
Смятат да я прочетат (7): eliwolf, Нати, gergan75, Cimballi, Гълъбица, stardust, Monster

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
Жените знаят какво значи да имаш тяло.Те разбират недостатъците му и неговите слабости , великолепието му и удоволствието , което носи.Мъжете мислят , че телатаим са само техни.И се грижат за тях скрито , дори когато са пред хора.
Всъщност първите сексуални преживявания са своеобразен транс.Преди да дойде навикът на любовта.Анонимно опипване.Нещо като секс на пясъчника.Започва в тийнейджърските години и продължава до двайсет-двайсет и една.Учиш се да даваш на другите , да делиш с тях играчките си.
...накрая, отмаляла от плач, тя заспива. Сънува сън, който и се явява често напоследък. В него всичко е като едно време. Двамата с Лефти отново са деца (но имат тела на вързастни). Лежат в същото това легло (но то е леглото на родителите им). Насън шават с крака и ръце (и това е много приятно, а леглото е мокро).. и тогава Дездемона се събужда, както обикновено. Лицето и е пламнало.
Това не били нормалните очертания на град - нямало куполи, нямало минарета - и им трябвало време, за да възприемат високите геометрични форми. Над залива се къдрела мъгла. Проблясвали милиони розови прозорци. По-близо, с корона от свои лъчи и облечена като гъркиня от от античните времена, ги приветствала Статуята на свободата.
- Харесва ли ви? - попитал капитан Контулис.
- Виждал съм толкова факли, че ми стигат за цял живот - казал Лефти.
Но Дездемона никога не била по-оптимистично настроена.
- Поне е жена - казала тя. - Може би тук хората няма да се избиват едни други всеки божи ден.
» Добави цитат