вход, регистрирай се

Дърк Джентли. Холистична детективска агенция.


от Дъглас Адамс

Въведени са общо 10 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (14): Блум, Марина, инопланетянин, Аз Барух, gal.eon, thracian, sybil, Gilbert, Петя, Гълъбица, moby, jordan251, Ултрамарин, Марияна Т.
Смятат да я прочетат (1): eliwolf

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
Вярваше в някаква врата. Трябваше да я открие. Вратата беше път към… към…
Вратата беше Пътят.
Е, така по биваше.
Главните букви винаги са най-добрият начин да се справиш с разни неща, за които нямаш добър отговор.
Рядко се ражда ум, способен да пресътвори дотогава несъществуващото в заслепяващо очевидно. Викът: "И аз можех да се сетя!" е много популярен, но и крайно подвеждащ поради факта, че никой всъщност не се е сетил по-рано.
Работата е там, че ти растеш, но не и паметта ти, и сума ти нещо изпада от нея. Така че разбирате - основната разлика между някой на моята възраст и някой на вашата е не колко знам аз, а колко съм забравил. После пък започваш да забравяш и какво точно си забравил, а накрая забравяш и че въобще е трябвало да помниш нещо. И тогава придобиваш склонност да забравяш и ...ъъ... за какво точно говориш в момента.
Електрическият монах е електродомакински уред, каквито са например миялната машина и видеото. Миялните машини мият досадните машини вместо вас и по този начин ви спестяват грижата да ги миете сами; видеото пък гледа досадната телевизия вместо вас и по този начин ви спестява грижата да си я гледате сами. Електрическите монаси пък вярват в разни неща вместо вас и по този начин ви спестяват все по-тежката задача да вярвате във всичко, в което се очаква да вярвате.
"Аз вярвам, че всички неща на този свят са фундаментално взаимосвързани, и всеки, който следва принципите на квантовата механика до логичните им крайности, не би могъл да не се убеди в това, ако е честен. Ала аз вярвам и в това, че някои неща са много по-взаимосвързани от другите."
» Добави цитат

От: Блум, на 17.08.2009 в 17:12
Ммда, много ми хареса, беше прав, Пухи! :> Това е единствената книга на Дъглас Адамс, която съм прочел, но определено няма да е последната. Гери.. едно куче стъпи на книгата, но не на корицата а някъде на 50-та страница. Преди това беше плувало в морето явно, но книгата си е окей, въпреки леко калния отпечатък от лапа на лабрадор. Нали няма да ма бийш?
От: Аз Барух, на 17.08.2009 в 21:24
знаех си че ще ти допадне! трябва да ми я дадеш да я ревизирам и аз че съм я позабравил. а колкото до гери тя сега е на карадере мръсницата *завижд**завижд*! не знам как точно се чувства човек, който след спирта на бургас да иде директно в рая... *завижд**завижд*
» Добави коментар