вход, регистрирай се

Преди да се родя и след смъртта ми


от Ивайло Петров

Въведени са общо 9 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (28): Весела, dilyana, Аз Барух, alabashia, Nola, Иван Стоянов, Рая, grozeva, gal.eon, dora, Светлина, Sladost, randonova, stardust, Радина, яна, радея, unchita, Skilz, alciona, Лулу, yoana, soul, djifka, vladokar, Мира, djulia, Nikolaus
Смятат да я прочетат (3): Lilqna, Frosty, stefi__92

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (8)

   покажи всички
Сексуално невежество има, разбира се, както го има във всички области на живота.Тези, които проповядват и изискват от младите сексуална култура, са прави.С тази култура младите няма да допуснат да се раждат толкова много извънбрачни деца / авторът има предвид изоставени деца в домове/.
Но какво всъщност е сексуалната култура ?
Умение да се използват противозачатъчни средства и нищо повече.А щом е така, може да се каже, че сексолозите проповядват на младите най-обикновен начин на предпазване от бременност.Те се ограничават с професионалните си задължения.А педагозите ?
Слушал съм няколко пъти социолози и учители да говорят по телевизията по този въпрос.И те, за съжаление, залагат преди всичко на сексуалната култура.Не чух нито един да каже, ЧЕ АКО ПОЛОВОТО ВЪЗПИТАНИЕ НА МЛАДИТЕ НЕ ВЪРВИ ЗАЕДНО С НРАВСТВЕНО-ЕТИЧНОТО ВЪЗПИТАНИЕ, ТО НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ.ЗАЩОТО НАЙ-ВАЖНИЯТ ФАКТОР Е МОРАЛНИЯТ!
Честността става все по-негодно оръжие в борбата за нравствен живот.Трябва непрекъснато да се превъоражаваме.
Най-страшното в наше време е, че нечестните говорят за чест, лъжците - против лъжата, глупаците - против глупостта, кариеристите - против кариеризма, бездарниците - против "сивия поток" в изкуството...
Природата е безразлична към нравствената същнос на човека, злодеят и праведникът имат една и съща участ.Понякога злодеят бива дори "облагодетелстван", в смисъл, че доживява до дълбоки старини, животът му догаря като свещица тихо и безболезнено, а праведникът агонизира с години в непосилни страдания.
Нищо човешко не ми е чуждо - едно от най-безнравствените правила за поведение.
Изкуството е най-свободната и най-сложната изява на човешкия дух.То прониква там, където може да проникне само мисълта.
Знам, че животът прилича на циганче, очистиш му нослето, измиеш му личицето, облечеш му нови дрешки, а то, докато се обърне и брои до пет, отново се наплесква, та не можеш да го познаеш.
...Но не само от този роднина, а от всички роднини съм наследил, изглежда, по нещо, тъй че понякога се чувствам като циганска торба, натъпкана с отпадъци от чужди навици и страсти.
» Добави цитат

От: Аз Барух, на 07.07.2009 в 14:12
От: Аз Барух, на 07.07.2009 в 14:17
линкът не работи. съжалявам. чичко гугъл ще ви насочи где да идете ако наистина искате да прочетете (даже повече от един) откъс от тази чудесна книга.
От: Мира, на 16.11.2014 в 14:01
Изумена съм от факта, че писателят е роден и живял в крайна бедност, роден в далечната 23та година, преживял ужасите -буквално, на войната, смъртта на близки, преминал през различните политически режими в страната и все така, ръзсъждаващ толкова съвременно и трезво, вълнуващ се от въпросите за изкуството, творчеството, смъртта, живота, смисълът на всичко това.Изключително богата, ерудирана личност, препоръчвам горещо, особено на хората, преминали 40те, има над какво да се замислят и какво да си спомнят.
» Добави коментар