вход, регистрирай се

Хроника на птицата с пружина


от Харуки Мураками

Въведени са общо 19 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (21): Весела, hypno, elichkata, lemon, Иван Стоянов, Жиролина, gal.eon, majmunata, phey, Gilbert, NeDa, stardust, mishela, ДоТи, morwen, yoana, Анагностис, mamuri, vladokar, Ултрамарин, irvia
Смятат да я прочетат (3): инопланетянин, Sladost, elfi_f

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (7)

   покажи всички
Докато се унасял, му хрумнало, че светът може би наподобява въртяща се врата. От това къде случайно е стъпил кракът ти, зависи в коя част ще се озовеш. В една има тигри, а в друга - няма. Може би всичко е съвсем просто. И между отделните части няма логическа последователност. Тъкмо заради тази липса на логическа последователност изборът не е от голямо значение.
Ако изключим резултатите, способността да имаш безусловна вяра в някого е едно от най-прекрасните качества, което някой може да притежава.
Ето как се раждат тайните ... Хората ги създават малко по малко.
Трябва да си харчиш парите за нещата, които се купуват с пари и да не се притесняваш дали ще спечелиш, или ще загубиш. А силите си да пестиш за нещата, които не се купуват с пари.
Иначе казано, замразявам чувствата си. След време, когато ги размразя, за да ги анализирам, понякога установявам, че пак ми мъчат душата, но рядко се случва. Времето обикновено изтегля отровата и прави нещата безобидни.
Ако хората живееха вечно...ако никога не остаряваха...ако можеха да си живеят на този свят без да умират, и винаги да са здрави, как мислиш, дали щяха да си дават труда да мислят толкова много за нещата, както правим сега ние? Тоест малко или повече мислим за всичко...фолософия, психология, логика.Религия. ЛИтература. Все ми се струва, че ако не би имало неща като смъртта, в света е нямало да има и такива сложни мисли и представи.
» Добави цитат