вход, регистрирай се

Треска за бебе


от Шинейд Мориарти

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): gergan75, nefa03, elfi_f

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (6)

   покажи всички
ТЪРПЕЛИВА - повтаряха ми да съм търпелива, когато се опитвах да зачена. Повтаряха ми да съм търпелива по време на лечението на стерилитет, докато чакахме в списъка за чакащи осиновители, после и по време на подготвителната процедура, докато чакахме одобрение след домашните посещения, а сега и докато чакаме да ни намерят бебе. Беше ми писнало да ми казват да съм ТЪРПЕЛИВА.
... Никой не знае какъв родител ще стане. Просто се учиш в крачка, понякога грешиш, друг път - не. Няма обаче идеални родители. Ако си свестен човек, тогава може би ще правиш по-малко грешки и от детето ще излезе нещо добро. Няма гаранция. Просто даваш най-доброто от себе си. И отсега мога да ви кажа, че Джеймс и Ема ще направят всичко възможно, за да са добри родители, така че не ме разпитвайте за най-съкровените им чувства, защото нямам представа какви са. Само знам, че двамата са добри хора и заслужават да ги оставите на мира.
... Тя скочи в колата, облечена с практически невидима миниполичка и черни кожени ботуши над коленете.
- Осъзнаваш ли, че ще гримираме хора?
- Да. Защо?
- С тези дрехи приличаш на кръстоска между проститутка и рибар.
-Добре,а как се отрази на връзката ви невъзможността да имате деца?Това е много тежък момент за повечето двойки.Това предизвика ли напрежение помежду ви?
-Не-отговорих аз.
-Не напрежение...Но завладя живота ни.Хвърли сянка върху всичко и това понякога ни идваше в повече...Но искрено мога да заявя,че тези преживелици ни сближиха още повече.В свят,където хората раждат деца всеки ден,човек може да се почувства изолиран,ако трябва да се бори за същото.Възхищавам се на Ема заради всичко на което се подложи. С чиста съвест мога да кажа, че отношенията ни укрепнаха и се задълбочиха след тези неща.
- Не е лесно да имаш деца. Трябва да им посветиш цялото си време. Няма да имаш време за себе си. Животът ти ще се обърне с главата надолу.
- Боже, писна ми да ми го повтарят. Все слушам как когато имаш деца, животът ти се променя и става труден и никога нямаш лично време и така нататък, и така нататък. Готова съм за промяна. Толкова съм готова, че няма повече накъде. Да нямаш деца също е трудно. Животът ми не е същият, откакто започнах да правя опити да имам деца. Живея в същински ад вече три години. Повярвай, готова съм да направя тази крачка. Толкова е досадно постоянно да ти повтарят, че е трудно. Аз да не би да разправям наляво и надясно колко е кошмарно да си стерилна - разгневих се аз.
- Благодаря, приятелко на мама - каза Сали и се протегна да ме целуне. Прегърнах я. Ухаеше на ябълков шампоан. Сърцето ме заболя. Бях готова да стана майка. Толкова отчаяно исках дете, че изпитвах физическа болка. Погледнах Джеймс, а той ми кимна тъжно.
» Добави цитат