вход, регистрирай се

Повратната точка


от Малкълм Гладуел

Въведени са общо 4 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): rayo, Петя, NeDa
Смятат да я прочетат (2): елината, naticveti

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
общуването между хората има свои необикновени правила, които често противоречат на първоначалната интуиция.
Ако човек е настроен критично, тези строго фокусирани, целенасочени кампании може да му се сторят временни решения, "лечение с лейкопласт". Но това не винаги е недостатък. Лейкопластът е евтино и удобно решение на голям брой проблеми. Откакто съществува, той е помогнал на милиони хора да продължават да се движат, работят, готвят и играят тенис в моменти, когато това е било невъзможно. Всъщност в тези случаи той е бил най-доброто решение, защото не изисква големи разходи, усилия и време.
Естествено, ние инстинктивно подценяваме подобни решения, защото нещо в нас ни подсказва, че всяко истинско решение трябва да е всеобхватно и че за него трябва да бъдат положени настойчиви и систематични усилия. Но полагането на систематични усилия не винаги е възможно. Понякога се нуждаем от удобен пряк път, по който с малко средства да стигнем далеч.
Разбира се, ние знаем, че хората са различни, но не и в такава голяма степен.
Светът, колкото и да не ни се иска - често противоречи на интуицията ни.
Числото 150 изглежда представлява максималният брой индивиди, с които можем да имаме истинска социална връзка, тоест да знаем кои са те и какви са връзките им с нас.
Робин Дънбар
» Добави цитат