вход, регистрирай се

Животът може да е чудо


от Ивинела Самуилова

Въведени са общо 7 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (3): Дина, Диана, mamuri

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
Ади си помисли, че всъщност тя е една тълпа от хора, в която има и интелектуалка, и естетка, и селянка, и примерна домакиня, и мръсница, и майка, и организиран човек, и купонджийка... И всички те са събрани в нейната уж една-единствена личност, при това - всяка със собствената си ,,митология'' за живот. И всички тези перонажи я побъркваха с непрекъснатата си борба помежду си, всеки със своите си принципи, желания, стремежи...
За да се случи това, първо трябва да му позволиш. А за да му позволиш да се случи, трябва да махнеш сериозността. Толкова на сериозно си го взела това, така си се вкопчила, че си му препречила всички възможности да се появи в живота ти.
Никой и нищо не може да те направи щастлив, ако нямаш съответното отношение за щастие вътре в себе си. Външният свят може да добави към вътрешното ти щастие в някаква степен, но не може да те направи от нещастен - щастлив.
"Излизаше обаче, че ако човек наистина искаше да намери себе си, първо трябваше да се изгуби. "Не знам" не бе обърканост, а състояние, еквивалентно на нулевото, състояние на неопределеност, от което можеше да се изгради каквото си поиска друго състояние, стига да махнеше от него принудата и необходимостта да се определя, с които социумът го беше натоварил."
» Добави цитат

От: Дина, на 24.03.2013 в 11:29
Една книга, която се чете с голяма лекота и със същата тази лекота ни кара да си зададем, та дори и да си отговорим на редица важни, интересни въпроси.
» Добави коментар