вход, регистрирай се

Майките


от Теодора Димова

Въведени са общо 10 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (19): Аз Барух, Вилка, Иван Стоянов, eskarina, Нати, nadness, Гълъбица, Светлина, Frosty, landonova, NeDa, Читалнята, piramida, яна, unchita, mishela, стефан, irvia, Scarabei
Смятат да я прочетат (4): elencheto, nadia, cveti.1974, читател

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (5)

   покажи всички
гледаше белезите от отсъствието си по лицето на дъщеря си ...
Това било часът, в който всичко побелявало. Часът, в който земята раждала сол.
това не е ли опасно? Да ходи по читалища и библиотеки? Знаем ли какви типове, какви хора се събират там?
какво прави един човек ако не пише? как проумява света? кога е щастлив? чрез какво преработва, чрез какво мисли живота? само като го наблюдава? абсурд! писането е начин да се живее повече, по-надълбоко, по-наясно, по-навътре, повече, защото, когато един писател пише, той живее дори много по-интензивно, отколкото в самия живот.
» Добави цитат

От: Аз Барух, на 24.07.2009 в 4:28
мелодраматично, тенденциозно, надценено четиво, което говори на непознат за мен език, па дори и да се опитва да бъде близко до истината (улично - когато му е необходимо).
темата е болна, начина за разглеждане тук - също.
много амбициозно, но някак прекалено емоционално без необходимата хладнокръвност (безпристрастност) при подобни теми. все пак децата-убийци не са "явление" в "съвременното ни общество" (т.е. това не е от вчера). честотата на случване е плашеща.

не са виновни майките!!!

вероятно ако беше писано от чък пъленик щеше да е гениално.
От: Светлина, на 04.03.2010 в 23:02
Аз пък мисля точно обратното :)
"Майките" не е четиво. Това е книга, която те кара да чувстваш - разтреперва те, разплаква те, плаши те... Няма как да останеш равнодушен. И няма как да я прочетеш на един дъх - дори на мен отне цели два дни. Тежка е. Емоционална е. И точно това я прави хубава и истинска. За майките се чувства, не се докладва, не се анализира, не се философства.
Не са виновни само майките :)
От: nadness, на 15.05.2015 в 22:55
Не мога да кажа дали ми хареса или не, но факт е, че ме увлече. Допадна ми стилът, нов за мен. Не ми допаднаха препратките към "Повелителят на мухите". И заглавието не е на място, не виждам точно пък майките да са виновни.
» Добави коментар