вход, регистрирай се

Приключенията на Том Сойер


от Марк Твен

Въведени са общо 13 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (10): animalita, NeDa, jupas77, Ем-, Лолитка, V. Bekam, Timeruler0, Mia, Серафина Пеккала, ati2

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (1)

  
— Когато Сид си взема, лельо, ти не го закачаш!
— Да, ама Сид не ме тормози като теб! Ако не те следя, ти няма да спреш да бъркаш в захарницата!
След малко тя отиде в кухнята и Сид, щастлив от статута си на неприкосновен, посегна към захарницата, за да възтържествува окончателно над Том.
Е, това вече не се търпеше. Ала захарницата се изплъзна от пръстите му, падна на пода и се счупи. Том пощуря от възторг. Дотолкова пощуря, че дори успя да сдържи езика си и нищичко не каза. Рече си, че и дума няма да обели дори когато леля му се върне, а ще си седи и ще си кротува, докато тя попита кой е направил тази пакост. А после щеше да си каже и нямаше да има по-хубаво нещо на света от това да види как примерното момченце, нейният галеник, ще си го отнесе. Бе така преизпълнен с ликуване, че едва се удържа, когато старата дама се завърна и се надвеси над клетите останки от захарницата, мятайки гневни мълнии над очилата.
„Започва се!“ — рече си той, и в следващия миг… се просна на пода. Мощната десница се издигна отново, за да нанесе следващия удар, и тогава Том извика:
— Ама чакай, защо биеш мен? Сид я счупи!
» Добави цитат