вход, регистрирай се

Чудо


от Ар Джей Паласио

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (8): landonova, NeDa, unchita, Ем-, Лолитка, alex.viki, Silvana, Doroteya
Смятат да я прочетат (1): elfi_f

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (9)

   покажи всички
""Винаги бъди малко по-добър от необходимото" /.../ Това, което харесвам в тези думи, е, че те ми напомнят не само че ние, като човешки същества, носим добротата в себе си, но носим и самия избор да сме добри."
"Зачудих се дали Дейзи сега спи в рая. И ако спи дали сънува мен? И също се питах какво ли ще е да ида един ден в рая и лицето ми да няма значение за никого. Така, както никога не е имало значение за Дейзи."
"Да се събудя след като цяла нощ е валял сняг и всичко е бяло е почти най-любимото ми нещо на света. Обичам това усещане, когато на сутринта си отвориш очите и всичко изглежда някак по-различно, но не разбираш веднага защо. И после изведнъж се сещаш: не се чуват клаксони, няма автобуси, хукваш към прозореца да видиш какво става и виждаш, че всичко е бяло - тротоарите, дърветата, колите, первазът на прозореца."
"Ще ми се всеки ден да е Хелоуин и всички да носим маски. Непрекъснато. Тогава ще можем да си ходим спокойно, да се запознаваме и да се сприятеляваме, преди да видим какво има под маските ни."
"Когато имаш избор между това да си прав и това да си добър, избери да си добър."
Понякога тя приличаше на птичка. Когато е гневна перушинката й настръхва, но когато е тъжна, става като малко изгубено птиче, което не знае къде е гнездото му. В такива моменти вдигам крилото си, за да се скрие под него.
Всеки човек на този свят заслужава овации поне един път в живота си, защото ние всички правим едно и също - превземаме света.
» Добави цитат