вход, регистрирай се

Вещицата от Портобело


от Паулу Коелю

Въведени са общо 17 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (20): eliwolf, ENIGMA, YanitsaKiryakova, gergan75, astroarch, Боряна, Юлчето, Sladost, Калина, elito0y, Алекс, @Siss, irini, soul, Ниниел, orca, ely, tedianahi, furtinka, albenapd
Смятат да я прочетат (2): assinka, Aleksandra

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (13)

   покажи всички
Хубаво е да даваш, когато те молят, но още по-хубаво е да можеш да отдаваш всичко на някого, който нищо не ти е поискал.
Хората придобиват 1/4 от знанията си от своя учител, 1/4 слушайки себе си, 1/4 от приятелите си и 1/4 с времето.
Светлината е нестабилна - угасва от вятъра, пали се от светкавицата, никога не блести като слънцето, но си струва да се борим за нея.
Любовта изпълва всичко. Тя не може да бъде желана, защото сама по себе си представлява крайната цел. Не може да предава, защото няма нищо общо с притежанието. Не може да бъде държана в затвор, защото е като река и ще прелее.
Видях, че самотата е по-силна,когато се опитваме да се борим с нея, и отслабва, когато просто не и обръщаме внимание.
"А често се оказва, че най-добрия начин да разберем кои сме е като узнаем как ни възприемат околните."
"Най-големият и проблем беше, че е жена ма двайсет и втори век, която живееше през двайсет и първи. И позволява на хората да видят това. Дали си плати? Без съмнение. Но щеше да плати много по-висока цена, ако беше подтиснала своята мощ. Щеше да е огорчена, разочарована, вечно загрижена "какво ще си помислят хората", вечно повтаряща " нека първо свърша тази и онази работа, пък после ще се посветя на мечтите си", вечно оплакваща се, че "подходящия момент така и не идва."
"Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори най-дребните неща трябва да бъдат зачитани!"
"Любовта е предизвикателство, огън, който гори, но е невидим за очите."
"Ако един непознат мъж се обади днес по телефона,поговорим си малко,не настоява за нищо,не казва нищо особено,но все пак ни е оказал внимание,каквото рядко получаваме,сме готови да легнем с него още същата нощ при това донякъде влюбени.Такива сме ние жените и в това няма нищо лошо-в природата ни е да се влюбваме лесно."
"Никой никого не може да манипулира.В една връзка и двамата знаят какво правят дори после някой от тях да се оплаква,че е бил използван."
"Никой не принася в жертва най-важното,което притежава-любовта си.Никой не поставя мечтите си в ръцете на онези,които могат да ги унищожат"
"Никой не пали лампа,за да я скрие зад вратата.Целта на светлината е да разпръсква повече светлина,да отвори очите на хората и да им разкрие чудесата,които ги заобикалят."
» Добави цитат