вход, регистрирай се

Синеоката вълчица


от Чингиз Айтматов

Въведени са общо 6 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): Мира

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (3)

  
Първото, което видя насреща си, беше луната над снежния склон.В тихата безоблачна нощ тя изглеждаше толкова наблизо и така ясно се очертаваше на звездното небе, че сякаш можеше да се скочи върху нея.Вълчицата унило се запъти към ромолящия ручей, поброди със сведена глава по брега,после приседна, като прибра опашка, и се загледа в кръглата луна.И тогава за първи път видя на луната съвсем отчетливо и ясно вълчата богиня Бюри-Ана.
На Акбара и се стори, че лунната вълчица я вижда и чува.И високо вдигнала муцуна, Акбара започна да и изплаква мъката си.
" Трудолюбието е качество то вселенски характер, с което са надарени всички хора, само че едни го развиват в себе си, а други го занемаряват, защото, като си помисли човек, толкова много мързеливци има по света - и възрастни, и млади, и мъже, и жени.Сякаш хората не разбират колко нещастия и неприятности в живота им идват и са идвали във всички времена само от мързела."
" Хората търсят съдбата, а тя търси хората...По този вечен кръг се движи животът...И ако е вярно, че съдбата винаги се стреми да постигне целта си, то именно така стана и този път.Всичко се случи безкрайно просто и тъкмо затова безвъзвратно като жребий... "
» Добави цитат