вход, регистрирай се

Стихотворения. Лирични фрагменти. Писма


от Весела Василева

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (3)

  
А ето ме и мене, мис Дневник. Рагледай ме. Не съм хубава, въпреки, че бих го желала, защото много обичам хубави хора. Наистина имам хубава коса, очи и уста, които харесвам. Но носът ми е ужасен, зъбите грозни, фигурата съвсем не е съвършена. Общо правя добро впечатление заради цветовете. За характера ми вие сами ще съдите - нали ще ми бъдете събеседница - или по-право аудитория? И тъй, довиждане до следния път, когато ще ми се прииска компанията ви. Не се обиждайте - нали затова ви създадох с печален нос и добродушна усмивка в ъгъла на устните - за да бъдете добра, непридирчива и скромна?
5 август 1936
Св,Константин
Родена на 22 декември 1919г. в София, България - надявам се, че знаете достатъчно добре география. Дъщеря на Мара Станишева и Григор Василев - и двамата са личности,за които може да се напише по цял един роман, но аз надали някога ще мога да го направя. Сестра на Ангелина Василева, личност високо уважаема и също крайно интересна за наблюдение, на Христо Василев - една великанска чернотия в момента,и на Григор Василев младши - малкия Бенжамен на семейството, много симпатично и много разглезено хлапенце. Внучка на Христо Станишев-единствения истински християнин, когото съм виждала в живота си, и на Евка Станишева - една чудесна аристократична баба с всичките почти качества и недостатъци на аристокрацията, но една вълшебна бабка в края на краищата. Племенница на Кольо Станишев - любим,много умен вуйчо, и на Вена Станишева - обичана, ужасно жива и енергична леля. Татовите родители са умрели и не ги познавам.Много съжалявам за баба Весела, чието име нося, защото казват, че е била чудесен човек.
И тъй, мис Дневник, вие сте една скромна госпожица с тъмни очила (защото сме на море и слънцето е много силно), с дълъг, печален нос, добродушна усмивка в ъгъла на устата и чорлави коси (абсолютно необходимо, за да имаме нещо общо и да ви казвам и "скритите" неща). Аз ви правя дълбок поклон и ви се представям:-Весела Григор Василева, седмокласница в проект, "Весела" за Росица, Дора, Жени, "Веса" за Лили, Хари и целия клас, "Веселушка" за баба и мама, когато са в добро настроение или ще ме помолят за някоя услуга.
» Добави цитат